Järgmisel pühapäeval on Haapsalu loomekeskuses noorte filmitegijate õhtu

Kylaline

info@le.ee

Janno Jürgensi filmi "Distants" plakat
Janno Jürgensi filmi "Distants" plakat

Pühapäeval, 19. augustil kell 20 on kolmandat korda loomekeskuse endises limonaaditehases Haapsalu noorte filmitegijate õhtu, kus näidatakse Haapsalu linnaga seotud noorte inimeste tehtud filme.

Seekord on kohal tõeline kahurivägi Balti filmi- ja meediakoolist: Janno Jürgens, Reino Aedmäe ja Anna Hints ning samuti nimekad harrastajad filmimaastikul: Urmas Lüüs, Anti Rannus ja Risto Niils.

Esilinastub Urmas Lüüsi „Real Film“, mis räägib, kuidas ühiskond on pannud inimesi täitma mingeid kindlaks määratud rolle ja kuigi inimesed saavad sellest täiesti hästi aru, on nad pandud sundolukorda, kus nad ei saa lihtsalt teisiti.

Haapsalu vaatajani jõuab esimest korda Janno Jürgensi lühimängufilm „Distants“, mille esilinastus toimus juunis Tallinnas kinos Sõprus.

Antud film oli Jürgensi lõputöö Balti filmi- ja meediakoolis. Film räägib loo kalaretkele suundunud isast ja pojast, kes kohtuvad merele laskunud udus millegi ebamaisega. Sürrealistlikus olustikus tulevad päevavalgele isa ja poja omavahelise võõrandumise põhjused ja toimub üksteise taasleidmine. Filmi treilerit võib näha siin.

Samuti näitavad oma filme sügisest kolmandal kursusel õppivad Balti filmi- ja meediakooli üliõpilased Reino Aedmäe ja Anna Hints.

Reino Aedmäe toob vaatajate ette lühifilmi “Viirus” ning Anna Hints oma esimese lühimängufilmi “Sein”.

Filmi „Sein“ sünopsis: On aasta 1989. Nõukogude Liit laguneb, äsja on toimunud Balti kett. Samal ajal, kui langeb Berliini müür, areneb ühes Tallinna karpmajas mehe ja naise seinatagune suhe. Mees (Guido Kangur) kasvatab kaktuseid ning teenib elatist raadioparandajana. Naine (Ülle Kaljuste) on endassesulgunud pianist, kes elab selle nimel, et mängida Erik Satie klaveripalu.

Lisaks näeb Risto Niilsi lühifilmi „Suur aitäh, T-stuudio“ ning lühiklippidega üllatab Anti Rannus.

Lisainformatsiooni filmide ja muu kohta leiab loomekeskuse kodulehelt ja Facebookist sündmusena „Haapsalu noorte filmitegijate õhtu“.

Sündmus on tasuta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments