Lääne Elu paberleht 7. augustil

Madiken

madiken@le.ee

Pitsipäeval lasid varrastel käia ka mehed ja lapsed. Foto: Markus Sein
Pitsipäeval lasid varrastel käia ka mehed ja lapsed. Foto: Markus Sein

Saare kabelitorn sai korda

Osmussaare ajaloolise kabelivare ja –torni 80 000 eurot maksma läinud konserveerimistööd on lõppenud.

Peremajade hange on endiselt täitmata

Mai lõpus avatud SA Haapsalu hoolekandekeskuse viie peremaja ehitamise riigihange ei ole veel täidetud, sest osa töid on majades tegemata. „Avamiseks oleks loogiliset võttes pidanud juba kõik valmis olema,” ütles Haapsalu hoolekandekeskuse juht Peeter Alekand, kelle sõnul hakkasid vead ilmnema siis, kui inimesed majadesse kolimist alustasid.

Ühiskudumisele promenaadil kogunes üle 80 inimese

Pühapäeva pärastlõunal kudus kuursaali ees ja läheduses peetaval Haapsalu 1. pitsipäeval pitsi vähemalt 83 inimest, kelle hulgas oli ka lapsi, noori ja meesterahvaid. End pani ühiskudumisele kirja näputöölisi Peterburgist, USAst, Hollandist ja Ahvenamaalt. Kudumas oli näha võrdselt noori ja vanu, ka perega piknikule tulnud käsitöiseid emasid ja vardad haaranud meesterahvaid.

Lihula pidas lilltikandifestivali
Lihula teine lilltikandi festival tõi pühapäeval kokku paarsada käsitööhuvilist, mõned ka piiri tagant, nii et tikkimispidu sai rahvusvahelise mõõtme. „Võtke tänast päeva nagu vanasti kiriku juures, kui käidi, vaadati, mindi koju ja püüti naabrist parem tekk tikkida,” sõnas lilltikandi seltsi liige Eda Aavik kokkutulnuile.

Pildid lõunanaabrite juurest. Ninajälgedega näitus

Reedel avas raamatukogu kultuurikeskuses kahe läti tippillustraatori — Anita Paegle ja Aleksejs Naumovsi piltide näituse. Autorid ei pidanud paljuks ka ise kohapeale sõita.

„Rännakud murtud maal” — pisikesed lood suurtest õnnetustest

Ivar Soopan on oma uude reisiraamatusse „Rännakud murtud maal” kogunud kilde looduskatastroofis kannatada saanud Aasia riikidest, mida ta ajakirjanikuna on külastanud. Soopan on käinud ka sõjakolletes, aga looduskatastroofide pildid seisavad siiani silme ees. „Indoneesias näiteks kogu aeg maa värises. Nagu värisema hakkas, jooksid välismaalased välja, et mitte rusude alla jääda,” kirjeldas ta. „Isegi kui keegi lõi ukse mürtsuga kinni, jooksime hirmuga välja.”

Fotorepotraaž Valge Daami ajast Haapsalus möödunud nädalavahetusel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ei ole Turnau
11 aastat tagasi

artiklit lugedes on pildil Elmar Loorits

peeter
11 aastat tagasi

kas pildil on Peeter Turnau senior? Mitmekülgne mees!