Haapsalu rahvusliku koertenäituse võit jäi koju

Kylaline

info@le.ee

Lisaks traditsioonilisele koertenäitusele pakkus üritus ka kostüümidraamat. Foto: Jelena Saga
Lisaks traditsioonilisele koertenäitusele pakkus üritus ka kostüümidraamat. Foto: Jelena Saga

Haapsalu rahvuslikul koertenäitusel tuli kõigi tõugude arvestuses laupäeval näituse üldvõitjaks Kristiine Uspenski ja Andra Rohilaiu Haapsalus sündinud ja kasvatatud samojeedi koer.

Ürituse ühe korraldaja Hedi Kummi hinnangul võttis tänavu osa 450 koera, mida on pea poole vähem kui majanduse hiilgeaegadel paar aastat tagasi. “Näitustel osalejate arv on Eestis üleüldiselt vähenenud,” ütles Kumm.

Haapsalu näitus on mastaabilt Eesti keskmiste seas, eriliseks teeb siinse ettevõtmise mitteametlik lisavõistlus “Mees ja koer”. Kui muidu näeb näituseringis koertega jalutamas rohkem naisi, lõbustasid vahelduseks publikut hoopis mehed. Üks eriti julge härra laenas riided lausa naiselt ja muutis end oma chihuahua kõrval Paris Hiltoniks. “Tõeline kostüümidraama,” sõnas Kumm.

Vähesele reklaamile vaatamata käis ürituselt läbi umbes 500 koerasõpra. Hommikul valiti iga tõu parimad esindajad, pärastlõunal läksid võitjad omavahel vastamisi. Kummi sõnul hinnatakse näitustel koera ideaalilähedasust tõustandardile. Haapsalusse saabus koeri hindama mitukümmend väliskohtunikku, üks kohtunik jõuab päevas hinnata 80 koera.

2005. aastast toimuv Haapsalu rahvuslik koertenäitus jätkub ka järgmisel aastal. Siis kogunevad loomasõbrad tavapärase juulilõpu asemel Haapsalu linnusehoovi juba juunis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uurib
11 aastat tagasi

kas rohkem koerapilte näituselt pole??? vaataks galeriid hea meelega, ise ei sanaud minna.

Natasha
9 aastat tagasi
Reply to  uurib

You know what, I’m very much inlncied to agree.