Keelpillifestivali avakontsert teenis tormilise tänuaplausi

Kylaline

info@le.ee

Hetk eelmise aasta keelpillifestivali proovist Haapsalu toomkirikus. Foto: Arvo Tarmula
Hetk eelmise aasta keelpillifestivali proovist Haapsalu toomkirikus. Foto: Arvo Tarmula

Eile õhtul tõi Haapsalu keelpillifestivali avakontserdiks olnud ooperigaala toomkirikusse Georg Otsa nimelise muusikakooli sümfooniaorkestri ja solistid.

Ooperigaalal kõlasid muuhulgas maailma tuntuimad aariad armastatud solistide Kädy Plaasi ja Mart Mardiste esituses. Kontserdi lõpetas südamlik “Laul Põhjamaast” Haapsalu Toomkooriga.

Kuigi täissaalist puudusid mõned read, teenis kontsert publikult mitu pikka tänulikku aplausi. Esmalt paluti kaks korda kummardama ooperist „Tosca“ Cavaradossi aaria „O dolci mani” esitanud  Mardiste. Hiljem teenis sama tunnustuse balletist „Luikede järv“ tuntud „Vene tantsu“ viiulisolist Maria Goršenina.

Kontserti juhatanud dirigent, pedagoog ja viiuldaja Mikk Murdvee ütles, et Haapsalus üles astumine on orkestrile suurepärane kogemus. Otsa muusikakooli õpilased on sama kava varem esitanud Estonia kontserdisaalis, Peterburi Jaani kirikus ja äsja Saaremaa ooperipäevadel. „Haapsalus on alati hea olla ning Toomkiriku akustika esitas meile suurepärase väljakutse,“ kiitis Murdvee.

XIX Haapsalu keelpillifestival toob sel nädalal eri paigus publiku ette veel viis kontserti, ürituse kavaga saab tutvuda Eesti Muusikafestivalide kodulehel.

Keelpillifestivaliga paralleelselt toimub Haapsalu gümnaasiumis XVIII keelpillimängijate suvekursus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments