Juhtkiri: Võhikuna keelpillikontserdil

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Andres Lemba on kirjutanud ilusa heliteose „Lend läbi selge vee”, mille esitasid neljapäeval Uuemõisa valges saalis Eva Punder ja Lembi Mets. Mina teadsin seda kontserdile minnes, sest lugesin festivalile eelnenud artiklit lehest.

Inimesed aga liiguvad suvises Eestis palju ringi ja võivad kontserdile sattuda ka juhuslikult, eeltööta, emotsioonide ajel. Ka festivalikorraldaja ise rääkis tailastest, kes sattusid festivalile juhuse kaudu.

Kuidas saavad need inimesed teada, mida kuulavad? Kontserdi eel, aga ka selle ajal ei anta esinejate ja esitatava kohta mingitki infot. Korraldaja sõnul on see välja kujunenud tava, et info on paberile trükitud kavas.

Esiteks, kava maksab. Teiseks ei ole sugugi mitte kõik kontserdilised kavade kollektsionäärid ning suure raha– ja paberikulu eest valmistatud kavad lõpetavad prügikastis. Kes neil põhjustel kava ostmata jätab, kuulab kontserdi küll ära, aga ilma taustinfota jääb see võõraks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments