Uuemõisas esmaesitati Andres Lemba uut teost

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Eile esitasid Eva Punder ja Lembi Mets Uuemõisa valges saalis esimest korda helilooja Andres Lemba keelpillifestivaliks kirjutatud teost “Lend läbi selge vee”.

Helilooja ütles, et jäi esmaehitusega väga rahule ja muheles, et ega tal esmaesitusi ka nii tihti ette ei tule. “Mulle tundus, et esitajad nägid nootide taga sama, mis mina,” sõnas ta.

Millest teos räägib, autor selgitada ei tahtnud. “Pealkiri peaks jätma kuulajatele fantaasiaruumi. Igaüks saab ise otsustada, milline maailm helide taga areneb,” selgitas ta.

Keelpillifestivali raames toimunud kontserdil “Kahekesi ja kaheksakesi” esinesid 19. rahvusvahelise keelpillimängijate suvekursuse pedagoogid. Kerstin Tomson ja Arne Pilliroog esitasid F. X. Sterkeli teose “Duett kahele vioolale Es-duur”. Sigrid Kuulmann-Martin ja Mikk Murdvee esitasid H. Wieniawski teose “Kapriis kahele viiulile”. Kõik pedagoogid koos esitasid W. Bargieli “Okteti keelpillidele c-moll op. 15a”.

Uuemõisa valge saal oli huvilisi nii täis, et festivali korraldaja Ingrid Arro koos abilistega tõi saali toole juurde. Väiksed muusikasõbrad, kellele keelpillimuusika mõneks hetkeks üksluiseks muutus, veetsid aega tekkinud helipilte paberile pannes.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments