Eesti kauneimad kodud saavad 19. augustil Haapsalus presidendi tunnustuse

Kylaline

info@le.ee

Siim Saarevälja pärjatud kodu Haapsalus. Foto: Helen Viispert
Siim Saareväli pärjatud kodu Haapsalus. Foto: Helen Viispert

Võistlusel „Eesti kaunis kodu” tõsteti esile nelja Läänemaa kodu. President tänab kõigi maakondade kauneid kodusid 19. augustil Haapsalus.

Paarikümne kodu seast said valituks Siim Saareväli kodu Haapsalus, Piret ja Tarmo Veepalu kodu Lihulas, Elje ja Olev Eriti Tusari-Kupja talu Tusari külas Nõva vallas ning Imbi ja Kustav Vilba kodu Virtsus.

Tunnustuse pälvinud Piret Veepalu sõnul tuli auhind ootamatult. Talle helistati Lihula vallavalitsusest palvega kodu vaatama tulla. “Vastasin, et vara veel – aias on taimed liiga väikesed.” Sellest hoolimata sai ilus koduümbrus fotodele jäädvustatud.

Eesti kodukaunistamise ühenduse Läänemaa piirkonna juht Kristel Jupits selgitas, et kandidaadid esitabki enamasti kohalik omavalitsus. Seejärel külastab ühenduse esindaja kodu ja teeb žüriile hindamiseks fotod.
„Vaatame just kodude ümbrust, ilusaid aedu ja krunte,“ selgitas Jupits.

Tema sõnul teeb kodanik oma koduümbruse kenaks muutes riigile teene. “Preemia saavad need kodud, kus on hästi kasutatud ära olemasolevat, kodud, mis sobivad ümbrusesse ja kus inimesed on palju vaeva näinud,” ütles ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
preemiaks
12 aastat tagasi

on ilmselt arma köögikomplekt