Pensionärid pidasid suvepidu Linnamäel

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Täna kogunesid Läänemaa aktiivsemad pensionärid Linnamäele oma iga-aastasele suvepäevale.

Linnamäe pargi laululavalt tervitasid eakaid Taebla ja Oru vallavalitsuse kultuurijuhid Urmas Naudre ja Varje Paaliste. Järgnes laulu- ja tantsukava, teiste seas esinesid Oru Jommid, Lustiline, Marid, Kastanid.

Platsi äärtes olid kohad sisse võtnud laadamüüjad. Odavat Hiina kaupa sealt ei leidnud, küll aga Oru noorte võrkpallurite küpsetisi, Kirimäe külaseltsi loteriipileteid, looduse- ja pärandkultuurimehe Lembitu Tarangu raamatuid või näiteks õunaveini ja rabarberi-maasikaveini.

Oru vallavanem Arno Kelnik oli keskpäeval peoplatsil õige rahuloleva näoga, kui vaatas pehmet ent siiski kuiva muruplatsi. “Siin oli ju kõik üle ujutatud. Pinnas oli nii pehme, et pidime täitma,” rääkis ta. “Hea, et ei saja, kuigi ilmateade ähvardas.”

Ilusa ilma seletas ära Läänemaa pensionäride ühenduse eestvedaja Reet Kaar. “Kas täna saite aru, kuidas teha ilma ilusaks? Kutsuge pensionärid kokku!” kuulutas ta lavalt.

Pensionäride 13. suvepäevad peeti koos Lääne-Nigula kihelkonnapäeva laada ja võrkpallipeoga. “Minu arust on see väga hea lahendus. Pensionäride pidu on nagu maasikas meie laupäevas,” ütles Urmas Naudre.

Reet Kaare hinnangul olid esindatud kõigi Läänemaa valdade pensionärid, kokku vähemalt 300 inimest. “Aga väga raske on öelda, kui palju täpselt pensionäre on. Paljud on tulnud lapselapsed kaasas. Mõni alles roomab, teine kõnnib kepiga. Inimesi on palju ja see on peaasi,” ütles ta.

Järgmised Läänemaa pensionäride suvepäevad on tuleval suvel Martnas, leppisid osalejad kokku. “Siis on ring peal ja kõikides valdades vähemalt korra käidud,” ütles Reet Kaar.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments