Süüria ei lasknud Ivar Soopanit riiki

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Jordaanias viibivat ERRi Läänemaa ja Hiiumaa korrespondenti ja portaali Läänlane tegijat Ivar Soopanit ei lastud üle piiri Süüriasse.

Soopan ütles ERRi uudisteportaalile, et pääses läbi tollist, kuid immigratsioonipunktis otsustati pärast tunniajast uurimist, et end disaineriks nimetavat meest ei usaldata üle piiri lasta.

“Kunstiinimeste puhul lüüakse tavaliselt käega, /…/ kuid ajakirjanikuks ei tasu ennast kindlasti nimetada – nad uurisid veel eraldi ikkagi, et ega ma ei ole ajakirjanik,” kirjeldas Soopan, kes käis Süürias üle-eelmisel aastal ja sai toona viisa.

“Tee Süüriasse tõusis püsti ette ja tulin tagasi Ammani,” kirjutas Soopan Läänlase Facebooki küljel. “Esimesest kontrollist sain läbi, aga viisapunktist kahjuks edasi ei lastud. Põhjendati sellega, et pole turvaline. No tere tali! Teel läks rehv katki ja praadisime keset kõrbe üle 40kraadises ahjus nagu grillkanad. Üks suvaline mees viis piirile ilma rahata ära. Aga see tuli ringiga tagasi – Ammani tagasi toonud taksojuht kooris topelt. Nüüd tuleb hakata uusi plaane tegema. Kes teab, milleks see hea oli, aga kahju, et lood tavaliste süürlaste elust jäävad tegemata. Ju lähen veel põgenikelaagritesse, sealseil inimestel on ka palju rääkida.”

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments