Lääne Elu paberleht 12. juulil

Madiken

madiken@le.ee

Haapsalus võetakse üles filmi president Nazarbajevist: Kolhoosi esimehe abikaasa Taimi Tomingas ostab raudteejaamas Eha Vesmesilt pekki ja veini. Foto: Arvo Tarmula
Haapsalus võetakse üles filmi president Nazarbajevist: Kolhoosi esimehe abikaasa Taimi Tomingas ostab raudteejaamas Eha Vesmesilt pekki ja veini. Foto: Arvo Tarmula

Karusel vooliti saviliivast diivan
Leaderist 10 000 euroga toetatud kursustel 2.–10. juulil õppis mitukümmend huvilist, kuidas ehitada soodsalt ja ökoloogiliselt. Huvilised ehitasid kursuse lõputööks Karuse ajaloolisse raudteejaama saviliivast arhailise kamina, leivaküpsetusahju ja diivani.

Ons jalakäija kuningas?
Arvamuslugu sellest, miks liigne viisakus enne ülekäigurada on halb, mis on viga Haapsalu õuealadel ja kuidas lahendada Haapsalu parkimisprobleeme. “Hea jalakäija, kui auto on peatunud, et sulle teed anda, on viisakas tema pakkumine vastu võtta,” kirjutab Heino Tamm.

Noortelaagris oli uputus
Uuskalda spordi– ja turismitalu tabanud üleujutus seiskas päevaks seal paikneva õpilasmaleva töö, eilseks oli tavaline elurütm taastunud. Üleujutatud kämpingumajakestes küll enam ööbida ei saa, sest veepiir oli ööpäevaga alanenud vaid meetri võrra ja seitse maja on endiselt vees. „Tõime kaitseliidust telgid ja panime noored telkidesse,” sõnas Läänemaa õpilasmaleva juht Ülle Lass.

Haapsalus võetakse üles filmi president Nazarbajevist
Esmaspäeval ja teisipäeval jäi Haapsalu raudteejaamas lehviva punalipu all rongist maha hilisema Kasahstani presidendi Nursultan Nazarbajevi elu armastus, kellega ta täna promenaadil kohtub.

Rimi külmikud läksid rivist välja
Laupäeval läksid rikki Haapsalu Rimi külmikud, mille tõttu ei saanud kauplusest kolmapäevani osta liha– ega piimatooteid.

Surfilaager rõhub tänavu keskkonnasõbralikkusele
Eile algas Roosta puhkekülas 14. surfilaager, mis seekord keskendub looduse säästmisele, teatas surfilaagri pressiesindaja Helen Unt. Prügi kogutakse, sorteeritakse ja suunatakse taaskasutusse. Jooke serveeritakse vaid taaskasutatavast topsist, oma sööke ja jooke parema jää’tmekäitluse korraldamiseks kaasa võtta ei tohi.

Ajalookonverents räägib linnusest ja keskajast
Saare–Lääne piiskoppide suhtlemisest keskaja võimukandjatega Riias ja Saksamaal on seni vähe räägitud, kuid seekordsel Läänemaa muuseumi ajalookonverentsil on sellele teemale pühendatud kaks ettekannet.

Marimetsa kapp vallutas Vormsi
Laupäeva hommikul oli Rohuküla sadamas toimetamas rohkem rattureid kui tavaliselt. Kõigil ühine eesmärk pääseda Vormsi, kus ootas sõitmist Marimetsa Kapi 5. etapp. Piletisabas seistes tekkis üle pika aja kõditav tunne: mahume, ei mahu?

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Gen.
11 aastat tagasi

Neil võiks iga nädal mõni külmkapp üles öelda,saab jälle alet teha. Näitex ostsin eila Tallegi kergelt soolatud broilerifileed poole hinnaga. Ja täna praadisin,lisades natuke veel soola ja pipar igaks juhuks -kui peaks kõhule paha olema. Väga maitsev tuli ja lähen hiilin homme jälle. Koer matab ka kondi maha,et natuke laagerdaks….

sõjasulane
11 aastat tagasi

seekord on kommides palju parem teve üleval ku see et rimi külmkapp läks rivist välja teema millest tuleb katastroof maalida. aga ilmselt kaugemale õuemaa & kompanii ei küüni kui allkorrusele vaatama minna kas marketi külmkapp ikka töötab.

nabanijaanist
11 aastat tagasi

kas kõik ta rajad on kullatud ja roosiõisi täis raputatud

olaf
11 aastat tagasi

Ei saanud pihta eelmistel kommentaaridel, mis on nendel seotust Lääne Elu paberikandjal. Kuid samas tõsi mis tõsi. Eesti riigis on juba ammu võimu haaranud debilisatsioon. Juhtivorganite teguviisid sarnanevad türanniseeritud rumaluse olemusele.

saksa ajalehed kirjutavad
11 aastat tagasi

Kallid kaaskodanikud, need otsused, mis kantslerile Euroopa Liidu riikide tippkohtumisel peale suruti, olid väärad. Meie, saksakeelsete riikide majandusteadlased, vaatame sammu pangandusliitu, mis tähendab kollektiivset vastutust eurosüsteemi pankade võlgade eest, suure murega. Pankade võlad on peaaegu kolm korda nii suured kui riikide võlad ja ulatuvad nendes viies kriisi-riigis miljardite eurode kanti. Euroopa seni veel tugevate riikide maksumaksjaid, pensionäre ja hoiustajaid ei tohi nende võlgade tagamise eest vastutavaks teha, eriti kuna on näha ette suuri kaotusi lõunariikide inflatsiooniliste mullide finantseerimise tõttu. Pankadel tuleb lasta langeda. Kui võlgnik ei suuda maksta tagasi, siis on ainult üks grupp, kes kahjusid kandma peaks ja seda… Loe rohkem »

Delfi kirjutab
11 aastat tagasi

Eugen Veges 11.07.2012 09:06 Pole mõnus tunne olla sellise riigi kodanik, kus valitud sõidavad soodsalt saadud Volvodega, tegelevad elamislubade äriga, rahapesuga ja muu analoogse jamaga. Rikuvad seadusi, kodanike tegemisi jälgitakse aga luubiga. Eestlaste sissetulekud on nirud, sotsiaalsed tagatised olematud (põhjanaabritest 7 korda lahjemad). Maksunõuded kasvavad, maksjatel mädanevad hambad suus. Räägitakse vabast Eestist, eestlased on aga vaesuse köidikuis. Toimetulekuraskustes olevate perede (sh nälgivate laste rohkus) arv on hirmuäratav. Võimuladvikule valmistab peavalu aga see, kuidas hallatavasse kassasse nendelt veelgi enam raha koguda. Kodanikelt võetakse viimane nahk, enda osas ollakse helded. Piiri ületusega kõhupoolise teenimisega võitlemine näitab kalkust ja empaatiavõimetust. Eestis toimuv on… Loe rohkem »