Margus Kasterpalu: Lugemiseks on voodi asendamatu koht

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Lavastaja ja teatrijuht Margus Kasterpalu jutustab tänases Eesti Ekspressis rubriigis “Voodijutud” oma magamisharjumustest.

Kasterpalu isa-ema vana voodi sai hiljuti viidud Saueaugul tagakambrist tagaaita, Gustav Ernesaksale kuulunud riidekirstule sõbraks. “Seal on hea päeval pikali visata – piisavalt eemal kõigest, iga hõige sinna ei kosta,” kirjeldab Kasterpalu.

Lugemiseks on voodi Kasterpalu kinnitusel asendamatu koht. “Selles voodis on eriti hea ka tööasju teha, võib-olla sellepärast, et siin on nii palju näitlejaid ööbinud.” Möödunud suvel elas näiteks Aleksander Eelmaa kogu oma trupiga selles aidas.

“Nendel hommikutel, kui kiire ei ole, on hea voodis lehte lugeda või vaadata, millise lause pealt uni peale tuli, ja siis peatükk lõpuni lugeda. Meie peretraditsiooni järgi juuakse hommikukohvi voodis pigem ilma sinna juurde kuuluva võileivata,” lõpetab Kasterpalu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments