Haapsalus avati heategevuslik tervisespordirada

Kylaline

info@le.ee

Esimene ring vast avatud heategevuslikul tervisespordirajal. Foto: Arvo Tarmula
Esimene ring vast avatud heategevuslikul tervisespordirajal. Foto: Arvo Tarmula

Täna avati Haapsalus heategevuslik tervisespordirada. Rada avati Hope Relay kampaania raames, mis kogub annetusi SOS Lasteküla heaks.

Kolmekilomeetrise distantsi algus- ja lõpp-punkt asub Haapsalu raudteejaama taga, rada kulgeb ringiga üle raudtee ja ümber Fra Mare spaa.

Raja avamisest võtsid osa tervisesportlane ja raadiohääl Kertu Jukkum ning rahvaspordiürituste korraldaja Renna Järvalt. Kohal oli linnapea Urmas Sukles ning veel seitse-kaheksa tervisesportlast, kes avajooksu kaasa tegid.

Sarnased rajad on avatud Tallinnas Pirital, Jõhvis, Kuressaares ja Tartus; Haapsalu rada jääb viimaseks.

Hope Relay on nutitelefoni rakendus, mis tuleb sportima minnes käima lülitada. Iga läbitud kolme kilomeetri kohta koguneb SOS Lasteküla annetuseks üks euro. Vahemaa võib läbida nii jalutades kui ka joostes, jalgrattal või rulluiskudel. Rakendus töötab mis tahes distantsil – oluline on liikumine.

Eestlased on kampaania raames kogunud juba enam kui 10 000 eurot. Lisaks Eestile toimub kampaania 18 riigis. Rakendus lubab moodustada meeskondi; usinamad sporditegijad ja annetuste kogujad võistlevad edetabelis.

Hope Relay rakenduse saab tasuta alla laadida Samsungi Appsist, Google Playst ja App Store’ist. Rakendus salvestab päevas maksimaalselt 42 km pikkuse distantsi, mis on läbitud keskmise kiirusega kuni 40 km/h. Rakenduse kasutamisel peab käivitama ka andmesideühenduse ja GPSi.

Annetuste kogumine Hope Relay kampaania raames kestab 22. juulini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments