Jalgpalli EM: parimad ennustajad olid Renno Rebane ja Väino Tõkke

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Valitsev maailmameister Hispaania võitis teist korda järjest ka Euroopa meistritiitli jalgpallis. Võitis finaalis kindlalt ja selge vahega 4:0 Itaaliat.

Hispaania edusse uskujaid saatis edu ka Lääne Elu ennustusvõistlusel. Võrdselt 23 punkti kogusid Renno Rebane ja Väino Tõkke. Järgnesid 21 punktiga Heli Kaldas, Koit Lätsim ja Ago Leps.

Viit täpsemat ennustajat premeerib Lääne Elu piletiga Eesti rahvuskoondise mängule 7. septembril, mil 2014. aasta MMi valiksarja turniiril kohtutakse Tallinnas Lilleküla staadionil Rumeeniaga. „Uskusin Hispaania võitu,” ütles Väino Tõkke. „Ainult ühest asjast ei saa ma aru, miks treener Torrest nii vähe kasutas.”

Ennustuse täistabamuse 27 punti rikkus Tõkke arvates ära Inglismaa väljajäämine poolfinaalist. „Nad vedasid mind alt,” ütles ta ohates.

Renno Rebase ennustuse puhul avaldas muljet, et viie küsimusega saavutas ta maksimumi, ainult alagruppide viimaste puhul oli ta Hollandi ja Rootsi asemel ennustanud Taanit ja Ukrainat.

„Eriti suur ennustaja ma ei ole, aga Lääne Elu omadest olen viimasel ajal osa võtnud,” ütles Rebane. „Hispaania-usku olin ma küll. Käisin seal hiljuti puhkamas, mulle meeldib Hispaania elu ja jalgpall ka.”

19 punkti kogusid Vello Karing ja Kaido Põder, 18 Delvis Tõkke, 17 Ando Ratas, Raine Kaljula, Ingrid Sirts, Aivar Laine, Signe Saviir, Kadi Saviir, Aigar Raidaru ja Sandor Matteus, 16 Markku Lehtonen, Ira Paesüld, Hendrik Karnau ja Andres Krull, 15 Raivo Tammepõld, Jüri Vaher, Aare Loops, Martin Vänt ja Janar Tamm.

Ülejäänud 35 ennustajat (kokku 60, 86 talongiga) kogusid vähem punkte. Järgmine ennustusvõistlus algab õige pea, sest Londoni olümpia avatakse 27. juulil.

Aivo Paljasmaa

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments