Haapsalu turul maksab maasikakilo 2.50–3 eurot

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Margus ja Ingrid Miller on tänavuse maasikasaagiga rahul.
Margus ja Ingrid Miller on tänavuse maasikasaagiga rahul.

Täna keskpäeval sai Haapsalu turult maasikaid osta viiest kohast: kaks müüjat pakkus Läänemaa marju, üks Jõgevamaa, üks Valgamaa ja üks Tartumaa omi.

Kilo eest küsisid müüjad 2.50–3 eurot.

Kullamaa valla Jõeääre talu maasikakasvatajate Ingrid ja Margus Milleri kinnitusel on marjade kõrgaeg nüüd käes. Haapsalu turul nädala eest maasikamüüki alustanud Millerid ütlesid, et on läbimüügiga rahul. Päevas korjatakse nende hektarisuuruselt põllult mõnisada kilo maasikaid; osa viivad ostjad juba talust, osa toovad Millerid Haapsallu ja on seni kõigest lahti saanud.

Keskpäevaks oli Jõeääre talu magus maasikas “Polka” turul juba otsas, pakkuda oli “Jonsokit”. Margus Milleri kinnitusel on “Jonsok” parim säilitusmaasikas. “Hea tihe mari,” ütles ta. “”Polkast” tehtud moos jääb hirmus lääge.”

Margus Milleri kogemuse põhjal on inimestel peagi maasikaisu täis söödud ja siis tullakse tallu säilitusmarja otsima, aga selleks ajaks on “Jonsoki” aeg juba läbi. “Moositegijad peaksid kiirustama,” ütles Miller. Veel on Jõeääre talul pakkuda sorti “Sonata”, mis on Milleri kinnitusel samuti hea säilitusmari.

Millerid ütlesid, et tänavuse saagiga võib rahule jääda. “Nüüd on päikest olnud ja marjad on kenad punased,” ütles Ingrid Miller. “Kui peaks mitu päeva vihma tulema, määndab muidugi kõik ära.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
al
10 aastat tagasi

Kus leiab Läänemaa maasikakasvatajate kontakte ?