2. juulil on tulumaksu tagastamise ja juurdemaksmise tähtaeg

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Maksu- ja tolliamet tuletab meelde, et esmaspäeval, 2. juulil on füüsilise isiku tulumaksu tagastamise ja juurdemaksmise tähtaeg.

Selleks ajaks peab eelmise aasta tuludeklaratsioonide põhjal tulumaksu juurde maksma 10 173 maksumaksjat summas 5,7 miljonit eurot. Kokku kuulub 2011. aasta tuludeklaratsioonide alusel juurdemaksmisele 25,7 miljonit eurot tulumaksu, mis on võrreldes eelmise aastaga 6,3 miljoni euro võrra enam.

Oma maksuteadet ja isikuandmeid saab kontrollida e-maksuametis/e-tollis.

Maksu- ja tolliameti teeninduskorralduse osakonna juhtivspetsialisti Hannes Udde sõnul on igal aastal inimesi, kes jätavad tulumaksu õigel ajal tasumata. „Kui maksumaksja oma kohustust õigel ajal ei täida, tuleb tal hiljem tasuda kõrge määraga intresse,” ütles ta. “Soovitame inimestel, kellel on raskusi tulumaksukohustuse õigeaegse täitmisega, pöörduda kohalikku maksu- ja tolliameti teeninduskeskusesse ja sõlmida kokkulepe tulumaksu tasumise ajatamises. Sellisel juhul saab taotleda ka intressimäära vähendamist poole võrra.”

Eelmise aasta eest deklareeris oma tulusid üle 642 000 inimese, neist 94% elektrooniliselt. Deklaratsioonide alusel kuulus sel aastal tagastamisele 99,9 miljonit eurot enamtasutud tulumaksu, mis on umbes sama palju kui aasta tagasi.

Füüsilisele isikule, kes deklareeris kasu vara võõrandamisest, ja füüsilisest isikust ettevõtjatele on tulumaksu tasumise ja tagastamise tähtaeg 1. oktoober. Selleks kuupäevaks tuleb tasuda tulumaksu 9094 deklaratsiooni alusel summas 20 miljonit eurot.

Infot tulumaksu tasumise ja tagastamise kohta saab maksu- ja tolliameti infotelefonilt 1811 või 880 0811.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments