Kaie Ilveselt ilmus esimene raamat

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Lääne Elu ajakirjanikul Kaie Ilvesel ilmus äsja trükist esimene raamat lastele — „Tädi, Motja ja teised”.

Kõvade kaante vahel on 150 lehekülge aastate jooksul juhtunud lugusid Tädist ehk Mare Antonovnast ja Motjast.

Kulub hea mitu lehekülge enne, kui selgub, et Tädi ja Motja on kassid, kes elavad autori kodus Lihulas.

Pealkirjas nimetatud „teised” on ümbruskonnas liikvel olevad ja sõprade–tuttavate kassid ning inimesed, keda need kassid peavad.

Autori sõnul on enam–vähem kõik lood päriselt juhtunud. „Välja ei ole suurt midagi mõeldud, ainult moodi on pandud,” ütles ta.

Ka pildid raamatus on ehtsad, kassist, kellest on raamatus juttu: Matsalu valgesokilisest Tädist ja Briti lühikarvalisest Motjast. Fotode autor on Kaie Ilvese abikaasa Andres Hion.

Raamatu lõpupeatükis „Kuidas ma kirjanikuks hakkasin” ütleb autor, et on alati tahtnud kirjutada raamatut, ja kirjutaski.

„Tädi ja Motja” esimesest lausest trükist tulekuni kulus pool aastat. Esimene lause sai kirja jaanuaris. Märtsi lõpuks oli käsikiri valmis.

Käsikiri kirjastusele saadetud, alustas Ilves järgmist raamatut, nüüd on seegi lõpetatud ja toimetajale lugeda saadetud.

Žanrilt fantaasiakirjanduse valda jääv kunstmuinasjutt „Yorgi tädi” räägib piisamrott Florentiinest, kes tuleb New Yorgist Lodumetsa külla oma õele Adeelele, aga läheb teel kaduma.

„Esimene [raamat] on esimene, aga see on ikka hea raamat,” ütles autor.

Kaie Ilves ütles, et kirjutab nutikatele lastele ja nutikatele täiskasvanutele: lõbus peaks olema mõlemal.

„Tädi, Motja ja teised” andis välja kirjastus Kentaur koostöös ajakirjaga „Lemmik” ilmuma hakkava Lemmiku–sarja avaraamatuna.

„Tädi, Motja ja teised” on müügil Apollo ja Rahva Raamatu kauplustes.

Varem on Kaie Ilves tõlkinud laste– ja aiaraamatuid saksa keelest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments