Do-Re-Mi lapsed esinevad ETVs Haapsalu laulusaates

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Do-Re-Mi lapsed salvestuse ajal Väikese viigi kaldal. Foto: ERR

Jaanilaupäeval näitab Eesti Televisioon saadet Haapsalu laulustuudio Do-Re-Mi lastest laulmas linna kaunites paikades.

Kolme päeva jooksul filmis ETV võttegrupp saate “Suvelaulud Haapsalus” jaoks Do-Re-Mi lapsi esitamas suviseid laule rannas, kuursaalis, promenaadil päikesekella juures, jaala peal, raudteejaamas ja mujal.

Üheksa laulu videote võtted kestsid hommikust õhtuni. “Ühe laulu filmimine võttis kaks-kolm tundi,” ütles Do-Re-Mi juhendaja Anne Pääsuke.

Saate produtsendi Kadi Katarina Priske sõnul on saade lastelaulude sarjas teine; eelmisel aastal laulsid kevadlaule Saaremaa lapsed.

“Tahtsime režissöör Kertu Kööseliga teha ka seekord saate Tallinnast väljas ja kuna mul on Laulukarussellilt head kogemused Do-Re-Mi juhendaja Anne Pääsukesega, kutsusimegi lauljateks tema laululapsed,” põhjendas Priske valikut.

Anne Pääsuke valis välja laulud, mis lastele meeldivad, ja režissöör otsis võttepaigad, mis annaksid kõige paremini edasi iga laulu sõnumit.

Suvelaulude videod on Priske kinnitusel hästi mängulised ja lastekesksed. “Me ei käinud ainult tuntud kohti mööda, vaid ka Haapsalu laste enda paikades,” ütles Priske. Poiste laul “Mudaravila” on üles võetud näiteks majahoovis.

“Soovisime laulusaatesse jäädvustada ka ajastut,” ütles Priske. “Et kahekümne aasta pärast oleks huvitav vaadata, missugused olid praeguse aja lapsed ja millistes kohtades nad käisid.”

Saade “Suvelaulud Haapsalus” on eetris laupäeval, 23. juunil kell 9.05; kordust näeb jaanipäeval kell 17 ETV 2s.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments