Laskurliidu liikmed tutvusid Haapsalu lasketiiruga

Kylaline

info@le.ee

Haapsalu uues spordikeskuses tutvusid Laskurliidu üldkoosolekul osalenud esmakordselt spordikompleksi tipptasemel lasketiiruga.

„Mis on spordikompleks ilma lasketiiruta?“ küsis retooriliselt Läänemaa spordikooli juht Mati Seppi. Seppi sõnul läks kogu lasketiiru sisustus ja varustus maksma 50 000 eurot. „Seadeldised valiti nii, et saaks lasta nii püstoli kui ka püssiga,“ ütles Seppi.

Eesti Laskurliidu tegevdirektor Meelis Loidil jagus tiiru kohta vaid kiidusõnu. „Siin on kindlasti parim 50 m sisetiir Eestis – mitte küll kõige suurem, aga parim,“ ütles ta.

Ka olümpialaskur Urmas Saaliste oli uue tiiruga rahul. „Sportlastele on loodud tänapäevased ja head tingimused. Loodame, et siit tiirust saab alguse paljude noorte tulevikulootuste karjäär,“ sõnas Saaliste.

Eesti Laskurliidu juhatusse kuuluva Mati Seppi sõnul on uues tiirus tipptasemel tehnika, kuid rahvusvahelise tasemega võistlusi, nagu näiteks EM ja MM, tiirus korraldada siiski ei saaks. „Aga kohalikul tasemel küll,“ sõnas ta.

Seppi sõnul saavad tulevikus lisaks sportlastlele tiirus laskmas käia ka harrastajad ja tavakodanikud. „Enne kui see juhtuda saab, peame veel natuke paberimajandust ajama. Taotlema litsentsid ja muu,“ ütles Seppi.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments