Mopeede saab registreerida aasta lõpuni

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Majandusministeeriumi kooskõlastusele saadetud määruse eelnõu järgi pikenevad mopeedide registreerimise leebemad nõuded aasta lõpuni.

Leebemad nõuded tähendavad seda, et sõiduki seaduslikku omandamist ja valdamist saab tõestada ka omaniku seletuskirja, mitte ainult dokumentide alusel, selgitas liiklusregistri Haapsalu büroo juht Mati Tereping.

Terepingi sõnul on registreerimistähtaja pikendamise tõenäoline põhjus seni registreerimata mopeedide mitu korda suurem hulk võrreldes juba registreeritud mopeedidega.

Tereping ütles, et Läänemaal on registreeritud mopeede innukalt, aga seda just viimasel ajal, senise tähtaja lähenedes. „Iga päev käivad,” ütles ta.

Juuni alguses käisid liiklusregistri büroo töötajad kohapeal Lihulas, kus tuli registeerima 44 mopeediomanikku. „See oli küll ekstra päev,” ütles Tereping.

Nädala pärast Pürksis registreeriti 6, Nõval 4 mopeedi.

Juulis on kavas minna kohapeale Kullamaale, kus on seni soovi avaldanud sõidukit registreerida 11 mopeediomanikku.

Kokku on Läänemaal 31. mai seisu järgi registreeritud 107 mopeedi. Kui palju võib neid tegelikult maakonnas olla, ei osanud Tereping öelda.

Tähtaja pikendamine aasta lõpuni võib Terepingi sõnul registreerijate indu pigem kahandada kui kasvatada.

„Kes olid seaduskuulekad, need on juba registreerinud, kes ei olnud, sõidavad tõenäoliselt nüüd rahulikult suve lõpuni,” sõnas Tereping.

Mopeedide registreerimine liiklusregistris muutus kohustuslikuks mullu 1. juulist.

Registreerimise eest tuleb tasuda riigilõivu 9,58 eurot. Registreerimismärgi väljastamise riigilõiv on 6,39 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments