KIK toetas ligi miljoni euroga tondilosside lammutamist

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Osa mahajäetud sõjaväelinnakust Kiltsis. Foto: Arvo Tarmula

Keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) nõukogu toetas keskkonnaprogrammi tänavuse esimese taotlusvooru raames 16 tondilosside lammutamise projekti kokku 925 705 euroga.

Suurim rahastus – 220 600 eurot – tuli Läänemaale, kus lammutatakse endise Kiltsi sõjaväelinnaku militaarehitised, mis on inimestele ohtlikus seisus ja põhjustavad kaitsmata põhjaveega piirkonnas võimaliku keskkonnareostust.

„Taolised hooned põhjustavad ohtu ja negatiivset mõju nii maastikule ja veekeskkonnale kui ka inimese tervisele, mistõttu on programmi tegevuste edaspidine toetamine väga oluline,“ ütles Keit Pentus, kes on ühtlasi ka KIKi nõukogu esimees.

Taotlusi rahuldati pea igast Eesti maakonnast. Saare- ja Pärnumaalt läheb lammutamisele kolm võimalikku keskkonnareostust põhjustavat ehitist, teatas KIKi pressiesindaja BNSile.

“Huvi lagunevate ja maastikke reostavate tööstuslike tondilosside lammutamise vastu oli väga suur. Kindlasti jätkame selle programmi rahastamist, et ka kõigil nendel, kes kohe esimeses voorus ei jõudnud lammutusprojektide detailidega valmis, saaksid võimaluse korrektsete projektide esitamiseks,” kommenteeris keskkonnaminister Keit Pentus.

Keskkonnaprogrammis toimub aastas kolm taotlusvooru, millest käimasolevasse teise vooru saab maastikupilti reostavate ehitiste lammutamiseks taotlusi esitada kuni 15. augustini 2012.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments