19. mai: Läänemaa uus Nokia?

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Reedel oli huvilistel võimalik nautida kaunist Läänemaad otse Virtsu elektrituulikute „südamest”. Karvaseid ja sulelisi tuli üle Eesti kokku palju, mis tähendas, et nii mõnedki jäid fantastilisest kogemusest seekord ilma.

Huvilised liikusid ühe tuuliku alt teise, püüdes silma järgi hinnata, kus ülesmineku järjekord kõige väiksem on. Meediaväljaannete töötajad olid õnnega koos, sest nende jaoks oli „broneeritud” üks tuulik, mis tekitas mõneski „tavainimeses” nii tuska kui ka nalja. „Peaks vist samuti ajakirjanikuks hakkama, siis saaks kohe pressikaardi letti virutada ja kõik läheks libedamalt,” ütles üks keskealine mees muheldes.

Mitmesugused vaateplatvormid ja tuletornid on alati olnud head turismi tõmbeobjektid. Ehk tasuks kaaluda ka tuulikute tihedamat üldsusele avamist. Paljud näevad tuulikuid kui valgeid monstrumeid, mis risustavad üldist looduspilti. Aga tuulikuis on potentsiaali anda võimalust kogeda loodust ja oma kodumaad teistsuguse nurga alt ning pakkuda mujalt tulijaile hea põhjuse, miks alati tagasi tulla.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments