Eesti kirjanikud ja Arvo Tarmula fotod Laikmaal

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Muuseumi perenaine Eha Nõmm Arvo Tarmulat õnnitlemas

13. juunil avati Laikmaa muuseumis kaks näitust – õuel värviline väljapanek “Eesti kirjanik karikatuuris” ja majas Arvo Tarmula fotonäitus “Laikmaa neli aastaaega”.

“See on mu lemmikkoht Läänemaal,” põhjendas Tarmula, miks ta aina Laikmaal pildistamas käib. “Mulle meeldib siinne puhas mitmekesine loodus, siinne rahu.”

“Saan Laikmaale tulles omaette olla ja mõtiskleda,” lisas ta.

Fotodel näitab Tarmula suvist õiteilu, sügise rahu, üle-eelmise talve suurt lund ja kevadist suurvett Laikmaal.

Teine, Eesti kirjanike muuseumide koostatud näitus koosneb muuseumi õuele maasse surutud kümnest kirjasulge meenutavast pannoost, mis kujutavad eesti kirjanikke huumorivõtmes.

Mitmeid disainiauhindu pälvinud näitust oli esmalt plaanis eksponeerida Haapsalu kultuurikeskuse “akvaariumis”, ent sealne pinnas oli nii kõva, et pannoosid mulda suruda ei õnnestunud. “Kahju, et eesti kirjanikke meie lähedal üles ei saanud panna,” ütles raamatukogu direktor Ilme Sepp, “aga Laikmaal on näitus ka väga kaunis kohas.”

Mõlemad väljapanekud on Laikmaal uudistamiseks juuli keskpaigani.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments