Tabati ebaseaduslikult mootorsaagidega äritsenud mehed

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

PPA Lääne prefektuuri teatel pidasid Kilingi-Nõmme politseinikud eile, 14. juuni hommikul kella 9 paiku Kilingi-Nõmmes kinni kolm Rumeeniast pärit meest, kes müüsid ebaseaduslikult mootorsaage.

Müügitegevus tuvastati ühe mehe puhul ja tema suhtes alustati väärteomenetlust kaubandustegevuse seaduse paragrahvi 27 järgi, sest müüjal polnud esitada kauba müügi korraldamise kohta vastavat märget registreeringus. Karistuse jõustumisel on mehele võimalik määrata rahatrahv kuni 300 trahviühikut.

Analoogseid juhtumeid, kus mootorsaemüüjad käivad ukselt uksele, on viimasel ajal olnud teisteski Eesti piirkondades, ka Haapsalus. Politsei palub inimestel olla ettevaatlik ja kindlasti keelduda analoogsetest müügipakkumistest. Sarnase müügiskeemiga pakutavate mootorsaagide päritolu pole kindel, neil puuduvad tootjapoolsed garantiid ja kvaliteedikontroll, mistõttu pole võimalik kindel olla tööriistade ohutuses.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments