Haapsalu andis Wiedemanni gümnaasiumi riigile üle

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Täna allkirjastasid Haapsalu linn ja Riigi Kinnisvara Aktsiaselts üleandmisakti, millega antakse Wiedemanni gümnaasium riigi hallata.

Linnapea Urmas Suklese sõnul on kooli riigi haldusse minek hea, sest linnal pole hoone remondiks raha.

“Tore on see, et juba aasta pärast saavad õpilased alustada õppimist uue kuue saanud koolimajas,” ütles Sukles akti vormistamisel. “Tähtis on, et haridus- ja teadusministeerium leiaks kiirelt uuele koolile direktori, kes saaks jälgida ehitusprotsessi ja samaaegselt tegeleda tugeva õpetajatekaadri leidmisega.“

Akti vormistamise juures olid linnapea Urmas Sukles, Wiedemanni gümnaasiumi direktor Leini Vahtras, abilinnapead, Riigi Kinnisvara AS esindajad, ehitaja esindajad ning omaniku järelevalve esindaja.

Koolimaja renoveerib TREV-2 Ehituse OÜ, omanikujärelvalvet teostab Ösel Consulting OÜ.

Riigi Kinnisvara AS alustab kooli renoveerimistöödega kohe. Wiedemanni gümnaasiumi remont maksab ca 2,97 miljonit eurot ning lepingu järgi peaks remont valmima 15. juuniks 2013. Raha kooli remondiks saadakse CO2 kvoodi müügist ja riigieelarvest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments