Kardiliidu juubelipeol sai tunnustuse ka läänlane

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Vello Valing. Foto: Pille Russi
Vello Valing. Foto: Pille Russi

Eesti kardispordi poolesajanda juubeli võistlusel Uuemõisas Rannarootsi keskuse parklas andis kardiliidu president Toivo Asmer täna ülu 16 tänukirja Eesti kardispordi suurkujudele.

Tunnustuse saajate seas oli ka Läänemaa läbi aegade edukaim kardisõitja Mati Kivi, mees, kes on korraldanud kardivõistlusi Haapsalus ja võitnud medaleid NSV Liidu meistrivõistlustelt.

Mati Kivi läks veteranide klassis täna ka võistlusrajale.

Läänlastest võistlesid erinevates klassides veel Mati Kivi poeg Kairo Kivi ja nooruke Robin Särg.

Rannarootsi GP-ga tähistasid kardisportlased 50. aasta möödumist Eesti esimesest kardivõistlusest. “Mul oli au ja võimalus pealt esimest võistlust pealt näha,” meenutas Toivo Asmer. “See peeti 7. jaanuaril praegusel Kalevi staadionil talvel. Oli külm, lund sadas ja rahvast oli palju. Ausalt öelda ei teadnud ma siis, mis see kart üldse täpselt on, aga maapoiss, masinate vastu oli suur huvi.”

Esimene tänukiri anti Toivo Sapasele, kes esimese kardivõistluse Eestis korraldas ja selle omaehitatud kardiga ka võitis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments