Tele2 hakkab Vormsil mobiilse interneti kiirust parandama

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Mobiilsideoperaator Tele2 alustas täna varahommikul Saaremaa, Hiiumaa ja Vormsi saatejaamade uuendamisega, mille tulemusena kasvab nõrgema leviga piirkondades mobiilse interneti kiirus jaanipäevaks kaks-kolm korda, teatas Tele2 pressiesindaja Hans Saarvelt.

Tele2 Eesti tehnikadirektori Mart Nielseni sõnul on mobiilne internet saarte keskustes praegu hea, kuid hõredamalt asustatud piirkondades kõigub kiirus ühest kolme megabitini sekundis. “Pärast uuendusi peaks kiirus nendes piirkondades tõusma keskmiselt kaks-kolm korda,” ütles Nielsen.

“Anname endast parima, et võrgutöödel tõrkeid ennetada, kuid järgmise kuu jooksul võib saartel nii kõne- kui ka mobiilse interneti sides esineda lühiajalisi katkestusi. Teeme suuremad tööd öötundidel kui kasutus on kõige väiksem, kuid osa tegevusi tuleb läbi viia ka päeval,” ütles Nielsen. Ta lisas, et kui tõrge peaks esinema, siis pigem 2G võrguga, mille ajal saab telefoni 3G võrgus kasutada.

Kui telefon töötab ainult 2G võrgus, siis on katkestuse puhul võimalik hädaabinumbrile helistada pärast telefonist SIM-kaardi eemaldamist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments