Läänemaa käijad maailma karikavõistlustel

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Pühapäeval, 13. mail toimusid Mordva vabariigi pealinnas Saranskis maailma karikavõistlused (MK) kiirkäimises. Läänlane Margus Luik saavutas seni parima eestlaste koha MK-l, olles 50 km käimises 71. ajaga 4:38.37.

2004. aastal oli Jekaterina Jutkina saanud naiste 20 km käimises 72. koha. Vahe on vast selles, et Jutkina püstitas siis Eesti rekordi, Luige tulemus oli isegi tema enda kohta veidi tagasihoidlik. Luige sõnul oli rada küll enne võistlust kogu ulatuses asfalteeritud, kuid osa trassi kulges ülesmäge, mis käijatele ja pikamaajooksjatele eriti ei sobi.

Ka oli ilmaolud meie omadega võrreldes hoopis erinevad – võistluspäeval tõusis temperatuur 30 kraadini.

Sellised tingimused ei sobinud paljudele. 110st startijast 32 katkestas valitud kiire algtempo tõttu, 3 võeti maha ebapuhta käimise pärast ja 3 ajaliimidi ületamise tõttu. Seekordse võistluse omapära oli, et oli püstitatud aeg, mis oli vaja minimaalselt saavutada viimasele ringile minnes (2 km enne lõppu) või tuli rajalt ära tulla. Neid oli nii naiste kui ka meeste hulgas 3 eksootilise maa esindajat, sealjuures ka Eesti naiskäija Marika Taukul.

Kokku osales seekordsel MK-l rekordarv riike, tervelt 64. Tugevamad käimismaad on Vene, Hiina, Ukraina, Austraalia, Kolumbia, Hispaania, Ecuador, Itaalia, Mehhiko ja Jaapan.

Endel Susi

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments