Lääne Elu paberleht 12. mail

Madiken

madiken@le.ee

Mopeed tuleb kirja panna

Et 1. juulist võivad teedel sõita vaid mopeedid, mis on liiklusregistris kirjas ning millel on riiklik registreerimismärk ja liikluskindlustus, valmistuvad liiklusregistri bürood suuremaks mopeedide ülevaatuseks. Kui mopeedi registreerimise riigilõiv on kokku ligi 16 eurot, siis kohustuslik liikluskindlustus lööb hinge kinni.

Uuenenud riigiportaal eesti.ee tuleb Haapsallu külla

Eesti.ee juht Mihkel Tikk kirjutab, et Kuressaare juba pakub portaali vahendusel võimalust esitada lapse esimesse klassi astumise avaldus, taotleda valvelasteaia kohta või saata linnavõimule ametlikke kirju. Haapsalu veel mitte.

Ametnikud sobitavad oma tööd elektriautoga

Läinud kolmapäeval esimestena Läänemaal elektriautod saanud Nõva ja Kullamaa sotsiaaltöötajad kohanevad uue hääletult sõitva autoga. Haapsalus veel avalikku kiirlaadimispunkti ei ole, kuid Nõvalt Haapsallu ja tagasi jõuab ühe laadimisega.

Vormsi kavandab lennuvälja

Vallavolikogu algatas detailplaneeringu, mille järgi peaks 35 hektari suurusele alale hobilennuvälja tarbeks rajatama murukattega lennurada ja luuakse võimalused ka mustkattega lennuraja jaoks.

Lihula leivatehas — anomaalia ja uunikum

Lihula leivatehase võlu, valu ja püsimajäämise lootus on meie mälu säilitamine. Kõik on „euro” selles mõttes, et vastab tervisekaitsenõuetele, aga ka käsitsitööd on veel päris palju – masin teeb eeltöö, viimase lihvi annavad leivategija käed. „See tehas ei saa kunagi suureks ega võimsaks,” ütleb turundusjuht Martin Pärn vähimagi kurbuse või kahetsuseta. Esiteks pole mingit vajadust veel ühe suure leivatehase järele ja teiseks on väikesel oma eelised.

Vidruka olümpia peeti kaks päeva enne Londoni olümpiatule süütamist

Teisipäeval kogunes Vidruka kooli staadionile 80 last, et pidada esimest korda Läänemaa hariduslike erivajadustega õpilaste spordipäeva.

Panga küla mees kirjutas digiraamatu

Ridala valla Panga küla mees Aleksander Kaasik kirjutas oma reisidest Ukrainasse ja Valgevenesse e–reisiraamatu „Vabaduse mõtteis endisel Nõukogudemaal”.

Arvo Tarmula: 75 eluaastat, pool miljonit pilti

Läänemaa inimesed teavad teda kui kustumatu energiaga fotograafi, kes on alati kohal, jäädvustamas kõike maakonnas toimuvat. Ise eelistab eile 75. sünnipäeva tähistanud Arvo Tarmula nimetada end Haapsalu kroonikuks. Arvo unistus on, et saja aasta pärast jutustaks temast maha jäänud töö kodukandist tervikliku loo.

Lääne Elu uue rubriigi “Reedest reedeni” jaoks pidas esimesena nädal aega päevikut Aivo Paljasmaa.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments