Maavanem liisis uue ametiauto

Küljendaja

konnakulles@gmail.com

Maavanema uus ametiauto on musta karva Peugeot 508. Foto: Arvo Tarmula

Eelmisel nädalal sai maavanem Innar Mäesalu uue ametiauto, musta värvi Peugeot 508.

„Tavaline keskklassi sedaan,” ütles Innar Mäesalu oma uue auto kohta. „Eelmine auto, Volkswagen Passat oli kraadi võrra uhkem, seda me endale lubada ei saanud.”

„Keskmine keskklassi auto, ainult et keskmine eestlane ei sõida uue keskmise keskklassi sedaaniga,” iseloomustas Autolehe tegevtoimetaja Tõnu Korrol Lääne Elu palvel maavanema uut autot. „Hea auto, oma klassis hea hinnaga.”

Odavaima diiselmudeli hinnaks pakkus Korrol 23 000 eurot, koos varustusega võiks hind olla 30 000 ringis.
„Passat on kallim,” kinnitas  Korrol maavanema sõnu. „Mõistlik valik.”

Maasekretäri kt Kristel Jupitsa sõnul jääb Peugeot’ liisingu täisteenuspakett koos kindlustuse ja käibemaksuga alla 350 euro kuus.

Mäesalu sõnul on liisingumakse niisama suur, kui oli eelmise auto kahe lepingu keskmine. „Liisingumakse mahub normi piiresse,” kinnitas Mäesalu. Praegune liising on kohe kuue aasta peale.

Volkswagen Passat oli Lääne maavanema ametiauto kuus aastat, liisingut pikendati kolme aasta kaupa. Jaanuaris lõppenud liisingut on sel aastal samuti kaks korda pikendatud, selgitas Mäesalu. Maavalitsus korraldas ametiauto saamiseks tänavu kaks avalikku lihtmenetlusega hanget. Dokumente võeti välja kümmekond, aga mõlemal korral tuli ainult üks pakkumus, sellesama Peugeot 508 peale, selgitas maavalitsuse finantsnõunik Ülle Hepner. Esimene pakkumus oli maavalitsusele liiga kallis, teine sobis. Mõlemad pakkumused tegi Uuemõisa Autokeskus.

Maavanema sõnul ei paista tema uus auto kolleegide seas liigse uhkusega silma.
„Ford Mondeo ja Subaru, Pärnu maavanem sõidab Volvoga, Harju maavanemal on Mercedes, saarlased müüsid oma ametiautod maha,” loetles Mäesalu kolleegide ametiauto marke. „Minu oma on Mercedese ja Volvo kõrval tagasihoidlik.”

Mäesalu sõnul mahub  maavalitsuse uus liisinguauto maavalitsusele ette antud majandus– ja personalikulu sisse ära: „Tuleme toime ja juurde küsima ei ole läinud.”
„Võrreldes bensiiniga on üks Tallinna–ots kuus juures,” nimetas maavanem diiselauto eelise.

Peugeot’ diiselautod on autoajakirjanik Korroli sõnul väga ökonoomsed. Kui on palju sõitmist, tasub osta diiselauto.

Peugeot 508 sai tänavu rahvaauto valimistel Eesti aasta auto tiitli.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
huvitav
11 aastat tagasi

Kuhu kaovad Ridala valla kohta kirjutatud negatiivsed kommentaarid ? Kas Lehte Ilves on valla palgal?

Riina
11 aastat tagasi
Reply to  huvitav

Hea tava vastu eksivad kommentaarid kustutab LE Online’i toimetaja. Siin tõenäoliselt silmas peetud kommentaar on postitatud teise loo juurde:
https://online.le.ee/2012/05/09/laane-elu-paberleht-10-mail/

Tont.
11 aastat tagasi

Eks uut on odavam pidada kui vana lappida. Aga normaalne inimene ei osta musta värvi autot-seda ei jõua pesta. Sügav kaastunne maavanema autojuhile !!