Täna on lipupäev

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kolmapäeval, 9. mail on Euroopa päeva puhul Eestis lipupäev. Eesti lipu heiskavad kõik riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud. Eesti lipu võivad heisata ka kõik teised.

9. mail 1950 tegi Prantsusmaa välisminister Robert Schumann ettepaneku ühendada Prantsusmaa, Saksamaa ja teiste Euroopa riikide söe- ja terasetootmine. Sellega sai alguse Euroopa liitumine ja 1985. aastal Milano tippkohtumisel otsustati 9. maid hakata tähistama Euroopa päevana.

Euroopa päeva puhul heiskavad koos Eesti lipuga Euroopa Liidu lipu riigikogu, president, valitsus, riigikohus, riigikontroll, õiguskantsler, ministeeriumid, Eesti Pank, kaitseväe peastaap, maavalitsused ja omavalitsusorganid.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments