Ridala vallas käib täna töö 15 talgupaigas

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Ridala valla üks suuremaid talgupaiku on Mäemõisa park ja selle ümbrus. Ennelõunal töötas seal paarkümmend talgulist, aga talgute korraldaja Pille Raudsepp lootis, et pikapeale tuleb inimesi veel juurde.

“Rahvamurdu ei ole, aga kell on ka veel vähe,” ütles Ridala spordiklubi juht Pille Raudsepp. “Noored teadagi tahavad ju kauem magada.”

Mäemõisa pargis koristatakse oksi ja prügi, parandatakse laste mänguväljakut. Noored parandavad jalgpalliväravaid. Matis Trei tuli talgutele kohaliku puidufirma traktoriga, et aidata oksi ja prahti kokku vedada.

“Tema on alati üks, kes lööb käed külge,” kiitis Raudsepp kohalikku aktiivset noort meest. Raudsepp nimetas veel perekondi Märss ja Triksberg, kes on samuti alati väljas, kui on abi vaja. Esimesena, pool tundi enne talgute algust, oli juba kohal vallavolikogu liige Ain Kaljuvere.

Raudsepa sõnul on park üle ootuste heas korras. Paaril varasemal aastal on koolilapsed ja kohalik rahvas pargis palju tööd teinud, raadanud võsa ja koristanud prügi. Ehk seepärast hoitakse parki ka rohkem.

“Suurem mure on kohalikud viinaninad, kes käivad pargipinkidel aega veetmaas ja jätavad oma prügi maha,” ütles Raudsepp. “See aga on juba avaliku korra küsimus.”

Oma panuse talgutele annab ka Ridala põhikooli kokk, tänavu sädeinimeseks tunnistatud Ester Pihelgas, kes keedab talgulistele lõunaks suppi.

Rasudsepp arvas, et kõik kavandatud tööd jõuab kella 16ks ära teha.

Ridala vallas on registreeritud 15 talgupaika, talgud käivad kõigis suuremates külades ja keskustes, sh Rohukülas, Parilas, Puises, Haeskas, Võnnus jm. Paralepas koristavad metsaalust kodutütred ja noorkotkad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments