Lääne Elu paberleht 5. mail

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Madli Kirchhoff. Foto: arhiiv
Madli Kirchhoff. Foto: arhiiv

Suri Lihula valla aukodanik Madli Kirchhoff

Pühapäeval lõppes Ameerikas elanud suurannetaja ja kunstniku Madli Kirchhoffi elutee.
Lapsepõlves Lihulas elanud Madli Kirchhoff, sündinud Roosiorg, panustas Lihula arengusse muu hulgas mõisa kinkimisega MTÜ-le Keskaegne Lihula ja Lihula linnale ning stipendiumifondi loomisega edukaile gümnaasiumilõpetajaile ja Lihula gümnaasiumist kõrgkooli läinuile.

Kiltsi tee äärde kavandatakse elupiirkonda

Kiltsi tee äärde Jaama oja kaldale endise naftabaasi alale eluohtlikule tühermaale võib kerkida linnaosa oma kaubanduskeskuse, kohviku ja spaaga. Praegu töös oleva eskiislahendusega saab 10. maini tutvuda Haapsalu linna kodulehel või linnavalitsuse fuajees.
Eskiislahenduse avalik arutelu on linnavalitsuse saalis 9. mail kell 16.

Kevadised põllutööd on lõpuks alanud ka Läänemaal

Kevadised põllutööd on tänavu veidi hilisemad, sest põllud on kohati veel märjad või lausa vee all.
Läänemaa suurima viljakasvataja Einar Pärnpuu hinnangul on kõige tasuvam külvata rapsi. Viljakasvatajad saagi pärast omavahel ei konkureeri, küll aga käib konkurents maa pärast – kellel on ja kes saab maad kasutada.

Kappel kiitis klaverit ja publik kiitis Kappelit

Lugu sellest, kuidas pianist Margus Kappel Haapsalu kultuurikeskuse vana Estonia toetuskontserdil end publiku südamesse mängis.
Klaveri renoveerimiseks vajalikust summast on puudu veel ligi 4000 eurot.

Haapsalu puitmajad vallutavad Ameerikat, Aasiat ja Austraaliat

Haapsalu ettevõte Tene Kaubandus toodab kuusepuidust aia- ja suvemaju. Mullu jaanuaris asus Tenes müügijuhina tööle Oliver Pets ning nüüd on firma laiendanud tegevust Põhja-Ameerikasse ja Austraaliasse. Ettevõttel läheb enam kui hästi – tänavune müük tõotab tulla aegade suurim.
Uut müügijuhti ja Tene Kaubandust on maailmavallutusel aidanud rahvusvahelise kvalifikatsiooniga müügijuhte koolitav programm Ekspordirevolutsioon.

Marimetsa sari alustas

Läinud pühapäeval peeti Märjamaal Marimetsa Kapi hooaja avasõit. Üle finišijoone veeres 249 ratturit ehk paarkümmend enam kui eelmisel aastal. Järgmine etapp sõidetakse 20. mail Piirsalus.

Teeme ära!

Üle-eestilisel talgupäeval “Teeme ära!” töötavad vabatahtlikud umbes 80 Läänemaa paigas, lisaks koristus- ja heakorratöödele peetakse muuhulgas ka pilditalguid ja digitalguid. Kõige populaarsemaks kirja pandud talgupaigaks on Ranna rantšo, kuhu on end registreerinud pea 80 huvilist.

Kaheksa Läänemaa mõisa lugu

Ühe päeva jooksul sõitsid muinsuskaitsjad läbi kaheksa Läänemaa mõisat, kõik eriilmelised ja eri seisukorras. Säilinud ja vähem säilinud hoonetest ja detailidest, headest ja vähem headest peremeestest saab lugeda laupäevasest paberlehest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments