24. aprill: Haruldane pühendumus

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu linnal on vähe nii ustavaid ja pühendunud sõpru, kui on linna aukodanik ja Haapsalu luteri koguduse auliige Heino Noor. Kuigi ta on juba üle poole sajandi tartlane, ei ole ta oma kodulinna kunagi unustanud.

Nii nagu ta helistab aeg–ajalt linnapeale Urmas Suklesele, helistab ta Wiedemanni gümnaasiumi, kogudusse või ajalehetoimetusse, et küsida, kuidas läheb; avaldada arvamust mõne asja või nähtuse kohta; anda ideid, kuidas asjad võiksid olla ja käia. Viimati näiteks oli ta rahulolematu Haapsalu tulevase riigigümnaasiumi nime pärast. Läänemaa ühisgümnaasium ei väljenda õieti midagi, leidis ta. Nimes võiks kajastuda suure keelemehe Wiedemanni nimi.

Heino Noor on autoriteet ja ammendamatu allikas paljudele inimestele, eriti neile, kes uurivad meie kannatusaastaid ja nende mõju inimese vaimsele tervisele. See mõju ei paista teistele välja, aga see mõjutab veel mitut põlvkonda. Üks, kes on dr Noorega sel teemal tunde vestelnud ja teda tunnustavalt meenutanud, on ajakirjanik, kirjanik ja filmirežissöör Imbi Paju.

Heino Noorele Tartusse haigemajja palju õnne, peatset paranemist ja ikka ergast ning vahedat mõistust soovides

Lehte Ilves

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments