Haapsallased kandideerivad Eesti parima õpilasfirma tiitlile

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu õpilasfirma Triangle, nüüdne Puidukoda, märtsi lõpus Zürichis õpilasfirmade messil. Vasakult Anni Rahuvarm, Karina Todi, Daniel Rahuvarm, Kairi Kuusemaa ja Eve Kariler. Foto: Angela Leppik
Haapsalu õpilasfirma Triangle, nüüdne Puidukoda, märtsi lõpus Zürichis õpilasfirmade messil. Vasakult Anni Rahuvarm, Karina Todi, Daniel Rahuvarm, Kairi Kuusemaa ja Eve Kariler. Foto: Angela Leppik

Junior Achievementi meeskond valis Haapsalu õpilasfirma Puidukoda 14 finalisti hulka, kelle seast valitakse 27. aprillil Swedbanki peakontoris toimuval finaalvõistlusel välja Eesti parim õpilasfirma.

Puidukoja näol on tegemist endise Triangle’iga, mille liikmed tutvustasid oma firmat puidust vilepillidega märtsi lõpus üle-euroopalisel õpilasfirmade messil Zürichis.

Õpilasfirma juht Kairi Kuusemaa ütles, et Puidukoda valiti 14 finalisti hulka käesoleva õppeaasta aruande põhjal. “Muuhulgas hinnati meie saavutusi: osalemist Euroopa õpilasfirmade messil, sealse boksi kujundust,” loetles Kuusemaa.

Finaalvõistlusel hindab žürii õpilasfirma esinemist ja toote või teenuse tutvustamist oma stendi juures, samuti antakse firmale punkte õpilaste vestluse põhjal žürii liikmetega.

Kuusemaa kinnitusel soovivad nad saavutada parima tulemuse. “Tahame ennast ületada,” ütles ta.

Finalistid võistlevad eraldi ka enese reklaamimises: igaüks sai ülesandeks teha oma firmast 30sekundiline reklaamklipp.

Haapsalu õpilasfirma konkureerib teiste hulgas näiteks Tartu kunstigümnaasiumiga, kes valmistab kondoomikarpe, Saue gümnaasiumiga (valemitega pastakad), Türi gümnaasiumiga (videod, veebilehed, kujundustööd), Tallinna 21. kooliga (õpiabiteenus) ja Sindi keskkooliga (massaaž ja ennustamine).

Kõik finaalvõistlusele valitud 14 õpilasfirmat on võistluse järel kutsutud peaministri vastuvõtule.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments