Esita kandidaat aasta suurpere tiitlile

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

12. aprillil algas Eesti lasterikaste perede liidu ja Bigbanki korraldatav konkurss aasta suurpere tiitlile.

Eesti lasterikaste perede liit ja Bigbank annavad aasta suurpere aunimetust välja kolmandat korda. See läheb ühtsuse ja lasterikkuse au sees hoidmise eest töökale ning eeskujulikule Eesti suurperele, kus kasvab vähemalt neli last.

Aunimetuse saaja otsustab komisjon, kuhu kuuluvad kolm lasterikaste perede liidu juhatuse liiget, ürituse patroon Kaire Vilgats ja Bigbanki esindaja.

Kandidaadi esitamiseks tuleb 6. maiks saata kirjalik taotlus, mida saab esitada Bigbanki internetikeskkonnas. Ettepanekusse peaks kirja panema kandidaatperekonna nimi ja koosseis, elukoht, vanemate töökoht ja ametid ning vabas vormis kirjeldus ja põhjendus. Samuti tuleb lisada taotluse esitaja nimi ja kontaktandmed.

Lasterikaste perede liidu presidendi Aage Õunapi sõnul on aasta suurpere võistlusest saanud kena traditsioon, mis väärtustab ja tunnustab Eesti terveid ja tugevaid suurperekondi. “Möödunud aasta konkursi põhjal on näha, et Eestis elab palju suurperesid, keda ühiskonnale eeskujuks tuua. Ootame ka sel aastal perede aktiivset osavõttu,” ütles Õunap.

Aasta suurpere aunimetuse saaja kuulutatakse välja 12. mail lasterikaste perede liidu liikmetele mõeldud suurperepäeval, mis peetakse Tallinna loomaaias. Aunimetuse saanud perekond saab tänukirja ja 1000 eurot. Möödunud aastal pälvis tiitli viielapseline perekond Mäe Lääne-Virumaalt.

Koos aasta suurpere konkursiga algab tänasest ka kollaaživõistlus „Minu pere“, mis kutsub peresid üles üheskoos kollaaže valmistama. Kollaaže saab esitada kuni 29. aprillini, võitjad kuulutatakse välja samuti suurperepäeval 12. mail.

Tänavu kaheksandat korda toimuv suurperede perepäev ja kolmandat korda välja kuulutatav aunimetus „Aasta suurpere“ toimub paralleelselt Eestiga ka Lätis ja Leedus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
ma esitaks
12 aastat tagasi

riigikogu