Lihavõtte linnuvaatluspäevad meelitavad inimesi loodusesse

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

3. aprillil õnnestus fotograafil Vasikaholmil pildile püüda kaks kanada laglet (Branta canadensis), kes on Eestis läbirändajad. Foto: Arvo Tarmula
3. aprillil õnnestus fotograafil Vasikaholmil pildile püüda kaks kanada laglet (Branta canadensis), kes on Eestis läbirändajad. Foto: Arvo Tarmula

Eesti ornitoloogiaühing kutsub kõiki huvilisi eeloleval nädalavahetusel osa võtma lihavõtte linnuvaatlusest.

Laupäeval ja pühapäeval, 7. ja 8. aprillil võib nähtud ja kuuldud linnuliigid kirja panna igal pool: nii koduaias kui ka linnapargis, autoga mööda Eestit ringi sõites kui ka mere ääres jalutades.

Korraldaja Tarvo Valkeri sõnul ei ole lihavõtte linnuvaatluse puhul tegemist võistlusega. “Linnuvaatluspäevade eesmärgiks on meelitada võimalikult palju inimesi loodusesse, samuti teha kokkuvõte, kui paljud liigid on meil praegu kohal,” ütles Valker.

Kirja tuleks panna kõik nähtud-kuuldud linnuliigid, kelle äratundmises on vaatleja päris kindel, samuti peaks ligikaudselt hindama lindude arvukust. Valker pani linnuhuvilistele südamele, et kui mõne liigi määramisel on kõhklusi, kas see võis olla üks või teine liik, siis tuleks lind jätta määramata.

Kiirteavituses osalemiseks peaks oma vaatlustulemused edastama esmaspäeva, 9. aprilli hilisõhtuks aadressile tarvo.valker@eoy.ee, kasutades selleks ankeedivormi, mille leiab siit.

Lõplikud kokkuvõtted linnuvaatlusest tehakse aprilli keskpaigas. Selles osalemiseks tuleks vaatlusankeet ära saata hiljemalt 13. aprilliks. Ankeedi võib ka välja printida ja edastada aadressil Eesti Ornitoloogiaühing, Veski 4, 51005 Tartu.

Lihavõtte linnuvaatlust korraldab ornitoloogiaühing 1998. aastast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments