Talvine Haapsalu kinnisvaraturg – paar maja ja neli-viis korterit kuus

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Maa-ameti andmetel toimus veebruaris Haapsalus kaheksa kinnisvara ostu-müügitehingut, mis on samal tasemel jaanuariga.

“Haapsalu kinnisvaraturg oli veebruaris vaikne. Mullu veebruaris toimus 12 ostu-müügitehingut,” kommenteeris kinnisvarabüroo Uus Maa Haapsalu büroo juht Argo Veide.

Pindi Kinnisvara/ERI Kinnisvara juhatuse liige Peep Soomani hinnangul oli veebruaris kinnisvaraturul märgata aga elavnemist. “Täheldada oli päringute ja ostusoovide arvu tõusu,” hindas ta.

Veebruaris müüdi Haapsalus neli korterit, jaanuaris viis. “Korteriturul oli enam liikvel ostuhuvilisi, kes vaatavad ühe päeva jooksul võimalikult palju kortereid ning kaaluvad lõplikku otsust pikalt,” kirjeldas Veide. “Ostuotsuse puhul on määravaim hind, samas on ka nõutav, et korter oleks korralik või siis vastupidi, remontivajav.”

Pakkumiste hulk on hakanud taas vaikselt suurenema, kinnitas ta.

Eramuid müüdi Haapsalus veebruaris üks. “Viimase 12 kuu jooksul on linnas keskmiselt müüdudki 1-2 maja kuus,” nentis Veide.

Tema sõnul otsitakse soodsa hinnaga maju, mille üldpind võib olla kas või tavalise korteriga sarnane, peaasi, et oleks oma hoov Eelistatuimad piirkonnad on Haapsalu või selle lähiümbrus. Samuti on eelistatud uued eramud majanduslikult efektiivse küttesüsteemiga.

Majade pakkumiste hulk on stabiilne. Tugevalt ülehinnatud eramuid on aga pakkumistest eemaldama hakatud. Teisalt on täheldatav ka kuni 50-protsendiline pakkumishinna vähendamine.

Peep Soomani sõnul oli märkimisväärne huvi majade vastu Haapsalu linnas ja selle lähiümbruses.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments