Pühapäeval läheb Eesti üle suveajale

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Pühapäeval, 25. märtsil kell 3 läheb Eesti üle suveajale, mis tähendab, et kellaosutid tuleb nihutada tunni võrra edasi.

Suveajale lähevad üle kõik Euroopa Liidu liikmesriigid, sest siseturu ühtse toimimise huvides kehtib kogu Euroopa Liidus ühine kuupäev ja kellaaeg suveaja alguse ja lõpu kohta.

Talveaeg algab oktoobri viimasel pühapäeval kell 4 ning siis nihutatakse kellaosutid tunni võrra tagasi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ja
12 aastat tagasi

siis tuleb advendiaeg, jõuluaeg, koolivaheaeg, lõunavaheaeg, paastuaeg, künniaeg,külviaeg, ürkamiseaeg, magamaminekuaeg, sõjaväkkeminekuaeg, jne.

Gen.
12 aastat tagasi

Jälle üks üleüldine hullus. Piinlik on öelda näiteks laudas lehmale, et tõuse nüüd tund varem,keegi teeb pulli. Ja tühjakslüpstud,unine lehm jääbki pulli ootama….Nõme. Kunagi IRL-il tuli mõistus koju ja lõpetasid selle jama.Siis paari aasta pärast läks vana rada edasi.Venemaa näiteks loobus selles tsirkusest. Ja veel tundub,et tegelikult olid asja algatajad kunagi mõne poliitiku lapsed,kes siis näpuga kella osuteid edasi- tagasi nihutasid, nagu ka loos öeldakse.Issi ei tahtnud lapsega riidu minna ja nii jäigi. Hea,et nad seda 5 tunni võrra ei muutnud.Praegustel kelladel on nupud küljes, midagi nihutada pole tarvis.