Lääne Elu paberleht 15. märtsil

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Inimeste toitmise tulemusel ei lenda luiged lõunasse ning on talvel hädas. Foto: Arvo Tarmula

Foto: Arvo Tarmula

• Eesti 2011. aasta keeletegu pärjati emakeelepäeval Läänemaal Haapsalu Wiedemanni gümnaasiumis. Aasta keeleteo tiitlile kandideeris üheksa keeletegu, tiitli pälvisid Tanel Alumäe ja Kaarel Kaljuranna kõnetuvastusrakendused nutitelefonidele.
Keeletegu valivad Emakeele Seltsi juhatuse tehtud eelvaliku põhjal Eesti taasiseseisvumisjärgsed haridusministrid juba kuuendat aastat, pärgamistseremoonia käib mööda linnu ja maakondi külakorda.
Külalisi kogunes  Wiedemanni kooli aulasse eile lähedalt ja kaugelt üle Eesti, kokku tublisti üle saja, Läänemaa rahvas peale selle. Kutse ja võimaluse aasta keeletegijaid oma silmaga kaeda said kõik maakonna koolid.

• Läänemaale on jõudnud tavapärased varakevadised saabujad: õõnetuvi ja põldlõoke, Puise kandis nähti esimesi hallhanesid, märgatud on ka kiivitajaid, ütles Läänemaa linnuklubi juhataja Tarvo Valker.
„Kuldnokki on juba kümnete kaupa ja üksikud talvitusidki Haapsalus,” ütles Valker. „Kuigi suured sulad on pannud linnukevade jõudsalt edenema, ei ole kevad lindude saabumise poolest ei hiline ega varajane.”

• Teisipäeval vastselt remonditud põllumajandusmaja avamas käinud minister Helir–Valdor Seeder ütles, et ministeeriumil ei ole plaanis oma asutusi maakonnast ära kolida ega jagada end ei neljaks ega kuueks regiooniks. Intervjuus Lääne Elule selgitab minister oma seisukohta “Pealtnägija” kaudu ilmsiks tulnud Aardla maaparandusühistu tülis. PRIA nõuab ühistult tagasi 3,6 miljonit krooni euroraha, sest osa Aardla poldril tehtud töid olid fiktiivsed.

• Orul üritas opositsioon vallavanemat umbusaldada, kuid see kukkus teisipäeval läbi. Neli IRLi nimekirjas vallavolikokku kandideerinut süüdistavad vallavanemat Arno Kelnikut vallavara ebaefektiivses kasutamises ja suutmatuses juhtida vallavalitsuse tööd.

• Nõva valla tänavune 461 262 euro suurune eelarve on tasakaalus 30 000 euro suuruse reservi ja vallale kuuluva kinnisvara müügi abiga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments