Karl-Erik Illik tunnistab kunstis vaid musta ja valget

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4

6. märtsil avas Haapsalu kunstikooli galeriis oma esimese isikunäituse “Aeg läbi kahe aasta” vilistlane Karl-Erik Illik.

“Paistab, et oled meie juures midagi õppinud,” ütles kooli direktor May Aavasalu noore kunstniku kätt surudes.

Karl-Erik Illiku sõnul näeb galerii seintel väljalõiget tema viimase kahe aasta töödest. Kõige värskema pildi lõpetas kunstnik üle-eelmisel päeval.

Suureformaadilised tööd on tehtud söega. “Mõtlesin mitu korda kunstikoolist ära tulla, kuni lõpuks sütt proovisin,” rääkis Illik. “Alles siis hakkas joonistamine meeldima.”

Praegu kasutabki Illik ainult söetehnikat, kuid tunnistas, et tal on varsti plaanis proovida ka õli. “Aga ikka ainult musta ja valget,” ütles Illik. “Mulle meeldivad kontrastid,” põhjendas ta.

Võib-olla näiteks kahe aasta pärast proovin kätt ka teiste värvidega, arvas kunstnik.

Näitus on avatud märtsi lõpuni T–R 12–16 ja L 10–14.30.

Karl-Erik Illiku pilte saab vaadata siin.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kati
12 aastat tagasi

normaalne mina tunnistan ka ainult musta ja valget isegi oma kodu olen ma kujundanud ainult musta ja valgega Karl on väga andekas noor inimene edu talle ja jätka samas vaimus mulle väga meeldivad su pildid.

juku
12 aastat tagasi

imelikmees see Karl

marina sillaste
12 aastat tagasi

Armas Karl Erik,maailm pole küll ainult must-valge,aga samas pole vaja vaadata ka läbi roosade prillide.Tean,et oskad maailma näha nii….Mul on siiralt hea meel sinu edu üle.Proovi siis roosat või punast või…!Aastad loksutavad ise värvid paika. Edu!