Raamatukogu valmistub teatrinädalaks

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Teatrinädala „Nägu ja tegu“ jooksul 19.–23. märtsini on Haapsalu raamatukogus iga päev üks üritus, nagu Rednar Annuse improvisatsioonikoolitus või kohtumine näitekirjanik Urmas Lennukiga.

Nime üht osa, “nägu”, esindab näitus, mis koosneb TÜ Viljandi kultuuriakadeemia dekoraator-butafoori eriala tudengite ja Haapsalu kunstikooli õpilaste töödest, samuti kohtumine dramaturgi, lavastaja, näitekirjaniku, stsenaristi ja Vanemuise draamajuhi Urmas Lennukiga, selgitas raamatukogu lugejakoolituse peaspetsialist Marika Matvei.

“Teo” pooles on improteatrikursus noortele, mida viib läbi Rednar Annus Eesti Improteatrist. Teatrit tutvustatakse mudilastele ja lapsed saavad ise teha lavakujundust. Esineb Haapsalu gümnaasiumi kooliteater Või Midagi Sellist.

“Teatrinädala eesmärk on lähendada inimesi teatrikirjandusele ja teatrikunstile. Teatris kohtuvad mitmed kaunid kunstid – kirjandus, muusika, kujutav kunst jne. Teooria ja praktika käivad teatri puhul käsikäes,” sedastas Marika Matvei. “Tahaks loota, et teatrikuul pööravad lugejad rohkem tähelepanu raamatukogu näidenditele ja raamatutele teatriajaloost ning teatriinimestest.”

Üritused on tasuta. Teatrinädala täiskava ja lisainfo on Läänemaa keskraamatukogu koduleheküljel.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments