Täna makstakse esimestele tulu deklareerijatele tagasi 15 miljonit eurot

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Maksu- ja tolliameti teatel saavad täna tulumaksu tagasi esimesed deklareerijad, kes esitasid deklaratsiooni elektrooniliselt ja kelle andmed ei vajanud täiendavat kontrolli.

Nagu maksu- ja tolliamet on varem kinnitanud, saavad esimestena tulumaksu tagasi need, kes esitasid ka eelmise aasta tuludeklaratsiooni õigel ajal ja kellel ei olnud ajavahemikul 15. veebruarist 2011 kuni 14. veebruarini 2012 maksuvõlgu.

Maksu- ja tolliamet edastab täna pankadele maksekorraldused, mille alusel kannavad pangad raha inimeste kontodele. Tulumaksu saavad kätte esimesed 55 664 maksumaksjat summas 15 miljonit eurot.

“Oleme küll lubanud alustada tulumaksu tagastamisega hiljemalt 28. veebruaril, kuid kuna meil on nii palju õiguskuulekaid maksumaksjaid, kes tegid e-deklaratsiooni ära kohe esimestel päevadel, siis otsustasime nende ootusi täita,“ ütles MTA teeninduskorralduse osakonna juhtivspetsialist Hannes Udde. Tema sõnul saab amet nii ka hajutada tagastamise koormust, sest iga toiming võtab omajagu aega.

Kõik maksumaksjad saavad oma deklaratsiooni kohta infot personaalselt tuludeklaratsiooni infoleheküljelt. Teave selle kohta, mis kuupäeval tagastusotsus tehakse, ilmub ka e-maksuametis/e-tollis inimese deklaratsiooni infolehele. Kui MTA soovib saada täiendavaid dokumente, siis neid saab MTA-sse saata spetsiaalse lingi kaudu, mis on avatud konkreetse maksumaksja jaoks tema tuludeklaratsiooni infoleheküljel.

Täna lõunaks oli maksu- ja tolliametile elektrooniliselt ja paberil kokku esitanud tuludeklaratsiooni 379 900 inimest. Nende alusel kuulub tagastamisele 67,2 miljonit eurot ja juurdemaksmisele 2,5 miljonit eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
to nimi
11 aastat tagasi

Kui tuludeklaratsioone sai esitama hakata 14.veebruarist ja esimesed tagastused tehti 22.veebruaril, siis mis kuust ajast Sa räägid? Vahe ju ainult 8 päeva!

nimi
11 aastat tagasi

Kuidas mõista – ““Oleme küll lubanud alustada tulumaksu tagastamisega hiljemalt 28. veebruaril, kuid kuna meil on nii palju õiguskuulekaid maksumaksjaid, kes tegid e-deklaratsiooni ära kohe esimestel päevadel, siis otsustasime nende ootusi täita,“ –

ootused täidetakse kuu aega hiljem… Õigem oleks kirjutada, et otsustasime ootused täita kuu aega hiljem, kuna inimesed on õiguskuulekad.