21. veebruar: Koerad kinni ja teepott tulele

Küljendaja

konnakulles@gmail.com

Arvatavasti üle poole läänlastest on end rahvaloendusel juba ise internetis loendanud või loendada lasknud. Nende juurde, kellel see tegemata jäi, leiavad nüüd tee rahvaloendajad.

Vaevalt oli internetiloendus alanud, kui nii ajakirjanduses kui ka suust suhu hakkasid levima kõige imelikumad kuulujutud ja linnalegendid. Kes leidis, et interneti teel tuleb end juba seepärast ära lugeda, et pääseda võõra rahvaloendaja oma koju laskmisest. Kes kurtis, et küsimused lähevad nii keeruliseks, et ei oskagi neile vastata. Mõni aga leidis, et küsitakse asju, mis ei ole üldse rahvaloenduse asi, vaid peaks jääma ainult inimese enda teada.

Säärasel valeinfol on tegelikult isegi hea külg. Enamik inimesi oli eile üllatunud, kui lihtne on tegelikult rahvaküsitlus, ütles üks Läänemaa rahvaloendaja. Ei küsita palga suurust ega esivanemate täpset sünnikuupäeva.

Kes ei taha võõrast oma koju lasta, saab kokku leppida kohtumise kusagil väljas. Ülejäänutele soovitame: koerad ketti ja teepott tulele. Võtke rahvaloendajat kui külalist.

Tarmo Õuemaa

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments