Loodusõhtul Lihulas räägitakse aasta lindudest

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Väiketüll. Fotod: Wikipedia

Riigimetsa majandamise keskus korraldab neljapäeval, 16. veebruaril kell 17 Lihula muusika- ja kunstikoolis loodusõhtu kõigile huvilistele.

Õhtu teemaks on “Aasta lind 2012 – tüllid”. Tüllidest tulevad rääkima projekti “Aasta lind 2011” juht Mati Kose ja “Aasta lind 2012” juht Jaanus Aua.

Kohapeal pakutakse sooja jooki ja väikest suupistet. Info ja registreerimine telefonil 513 8783 ja helle.veltman@rmk.ee.

Eesti Ornitoloogiaühing 2012. aasta linnuks valitud tülle pesitseb Eestis kaks liiki – liivatüll ja väiketüll. Nad on välimuselt väga sarnased, kuid eluviisilt erinevad: liivatüll on levinud rannikul, väiketüll elutseb aga peamiselt tehismaastikes.

Ornitoloogiaühingu andmetel pesitseb mõlemaid tülle Eestis 1000–2000 paari ning nad on ka väikesearvulised läbirändajad. Kui väiketülli arvukus püsib pärast suurt langust 1990. aastatel Eestis ja terves Euroopas stabiilsena, siis liivatülli arvukus on viiekümne aasta jooksul vähenenud neli korda ning vähenemine jätkub.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments