HKHK lahtiste uste päevadel käis huvilisi Järvast ja Saarest

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

2. ja 3. veebruaril Haapsalu kutsehariduskeskuses toimunud lahtiste uste päevi külastas eelmisest aastast pisut vähem huvilisi, kuid päevad läksid igati korda.

“Uudistajaid käis pidevalt,” ütles kooli arendusdirektor Aile Nõupuu. “Aga mitte massiliselt.” Varasemalt on lahtiste uste päevi külastanud Haapsalu gümnaasiumid klasside kaupa, nüüd tulid linnast grupina ainult Nikolai kooli õpilased.

“Võib-olla külm ilm segas,” arvas Nõupuu.

Kõige kaugemalt oli Uuemõisa kohale sõidetud Kuressaarest ja Järvamaalt. Mujalt Eestist ja Läänemaalt tulnuid oli Nõupuu hinnangul võrdselt.

Lisaks koolinoortele oli ka täiskasvanud huvilisi, kes soovivad uut ametit õppida.

Lahtiste uste päevade raames toimusid ka traditsioonilised kutsevõistlused, kus oma oskusi näitasid kokad, teenindajad, tislerid, arvutiasjatundjad ja ehituspuusepad.

Aile Nõupuu ütles, et žüriidesse kuulusid mitmed kooli vilistlased. “Väga hea meel oli näha, kui kaugele on noored karjääriredelil jõudnud, milliseks profiks saanud,” rõõmustas ta. Noorkokkade tööd hindas teiste hulgas näiteks HKHK vilistlane Silver Teeääre, kes on praegu restorani Platz peakokk; teenindajate žüriisse kuulus vilistlane Paap Pihelgas, kes on 2011. aasta Eesti meisterbarista ja kohvikultuuri edendaja ning töötab peabaristana Gourmet Coffee’s.

Kutsevõistluste parimad on ära toodud siin.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments