Lääne Elu paberleht 2. veebruaril

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com


• Vabariigi president autasustab tänavu kaht läänlast. Valgetähe teenetemärgi saab Kullamaa elu edendaja ja dirigent Loit Lepalaan, Kotkaristi kuldristi saab vabadusvõitleja Uno Jaks Haapsalust.

• Neljapäeva pärastlõunal välja saadetud pressiteade, et Virtsu jääb sularahaautomaat alles, levis Hanilas kulutulena. Hanila vallavanem Arno Peksar rääkis, et paar nädalat tagasi peetud rahvakoosolekul tal lootust ei olnud, aga pärast seda hakkas tasapisi tekkima.

„Pank oli esialgu väga jäik, aga avalikkuse survel andis järele,” ütles Peksar.

Kõige tipuks pöördus pangajuhtide poole Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühing. Ametiühing kutsus panka üles sotsiaalsele vastutustundlikkusele ja loobuma sularahaautomaadi sulgemisest nii Virtsu sadamas kui ka teistes maapiirkondades, kuni ei ole leitud kohalikke rahuldavat lahendust. Kui pank sobivat lahendust ei leia, lubas ametiühing kaaluda oma konto üleviimist mõnda teise panka.

• Ühe imetillukese vanalinnakorteri enampakkumine näitas ära, kui pealiskaudselt suhtus Haapsalu linnavalitsus linnavara müügi korraldamisse. Peaaegu kõik, mis sai valesti minna, valesti ka läks. Eksiti oksjonist teavitamise vastu. Osalejailt küsiti rohkem raha, kui oleks olnud õigus. Vastamata on küsimus, kas linnavalitsuse enda ametnikul oli õigus linnavalitsuse korraldatud oksjonil osaleda.

• Reedel tähistab Matsalu rahvuspark Penijõe mõisas konverentsiga oma 55. sünnipäeva.

• Ette hoiatamata lõpetas kauplusauto oma kaubareisid Läänemaal, jättes kõige suuremasse hätta Nõva ja Hanila äärekülad, kuigi need vallad toetasid kaubaringi 64 euroga kuus.

• Nädalavahetusel avati Kosel talikrossihooaeg ja jätkati talvise kestvuskrossiga,  läänlastele jätkus medaleid mõlemal päeval.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
nüüd on
12 aastat tagasi

paras aeg valitsusel nõva ja hanila vallad rahvat tühjaks teha ja sinna polügonid rajada

ikaldus
12 aastat tagasi

Minu arust on ikka kõige tähtsam uudis see et meie president autasustab koos meie regiooni patriootidega kuulsat ameerika juutide ja piiblikorra levitamise spetsialisti George W. Bush-i. Tänu tema tegevusele on meie sõduritele garanteeritud tööotsad Iraaki ja Afkanistaani, vastasel korral oleksid nad töötud. See on hindamatu panus meie noorte tööhõive edendamisse. Meie sõduritel on suur au anda enda kõige väärtuslikum, ehk elu teie demokraatia ideaalide viimisel murjanite maale. Vaid nii suudame koos teie riigi religiooste finantsmagnaadidega abiga luua islamimaast meile meeldiva jumalariigi. Kes ehitaks ülese teie kirikud ja müüks teie juutidest oligarhidele maha kõik vähegi väärtuslikud ettevõtted, naftamaardlad ja moonipõllud. Nagu… Loe rohkem »