0

Praegu on õige aeg vaktsineerida end gripi vastu

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Terviseameti teatel alatüpeeriti 17. jaanuaril Eestis esimene A-gripiviirus (H3N2), mis saab WHO ja ECDC ekspertide arvamusel suure tõenäosusega käesoleva hooaja domineerivaks gripiviiruseks. Gripiviiruse püsivat levikut Eestis ei ole veel täheldatud.

Terviseameti tervisekaitse spetsialisti Lea Kiisi sõnul ei ole see haruldane, et gripihooaeg algab jaanuaris või isegi veebruaris, ning praegu ei ole veel hilja lasta end selleaastase gripitüve vastu vaktsineerida. “Immuunsus saabub paar nädalat pärast vaktsineerimist ja kestab ühe aasta,” ütles Kiis.

Kiisi sõnul ei tohiks end lasta vaktsineerida inimene, kes on juba nakatunud mõne viirusega.

Ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestunute arstide poole pöördunute arv on terviseameti andmetel püsinud sel sügisel ja talvel stabiilselt madalal tasemel nii terves Eestis kui ka Läänemaal.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz