Politsei: ühiselt hoolides saame Kastani ja Tamme tänava piirkonna rahulikumaks

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu konstaablijaoskonna piirkonnavanem Ahti Viispert kirjutab Läänemaa portaalis, et Kastani ja Tamme tänava piirkonnas teevad viimasel ajal elanikele muret korda rikkuvad noored.

 

Olukorrast Kastanis
 

Haapsalu konstaablijaoskonna piirkonnavanemana on mul ja nii mõnelgi teisel Kastani ning Tamme tänava elanikul üks ühine mure. Kastani ja Tamme tänavate piirkond ei ole viimasel ajal rahulik kant. Politseile saabunud teated ja isiklik suhtlus näitavad, et kodukandis toimuv ei jäta ka kohalikke elanikke ükskõikseks.
 
Mis siis toimub?

Vestlustes elanike, kohaliku ostukeskuse müüjate ja turvatöötajatega on kerkinud esile probleem, mida ei suuda lahendada vaid politsei ja kohalik kauplus. See on Kastani poe ümbruses kogunev noortekamp. Nad lärmavad, tülitavad möödujaid ja rikuvad muul viisil avalikku korda.

Mäletan ühe kunagise politseikooli õpetaja sõnu: kui õhtul hilja liiguvad ringi kaks inimest, siis on tegemist ilmselt sõpradega, kolm on võib-olla veel rahulik seltskond, aga neljale öisele uitajale tuleks kindlasti tähelepanu pöörata. Millepärast?

Aga sellepärast, et vähegi suuremas seltskonnas võib tekkida kellelgi soov enda autoriteedi tõstmiseks kuidagi silma paista. Tüdrukutelegi on vaja muljet avaldada. Ja kui muuga IQ hiilata ei luba, siis tuleb võimalikult suur prügikast ümber lükata, kõige „ägedam“ roppus seinale kirjutada või kaaslastest rohkem aknaid sisse loopida.

Probleem tegelikult seisnebki selles, et Kastani kaupluse ümbruses ei veeda õhtuti aega mitte kaks või neli, vaid tihti 14 ja enamgi noort, kellel eelnevalt mainitud tähelepanu saavutamise võimalused viimasel ajal paraku pea igal õhtul välja lööma kipuvad.
 
Mida saaksime koos ette võtta?

Korrarikkumistest on hiljuti tulnud politseile teateid nii Kastani poe töötajatelt kui ümberkaudsetelt elanikelt, aga politsei kohale jõudes on noored reeglina ära jooksnud või siis korralikult käitunud. Jooksjatele on see isegi omamoodi nagu põnev mäng.

Saame koos korra majja, kui iga Kastani-Tamme piirkonna elanik, kes soovib, et meil oleks rahulik:

– teatab igast õiguserikkumisest, mida meie kodukandis märkab, viivitamatult politsei lühinumbril 110;

– ei jää teatades ise anonüümseks ja aitab politseil tuvastada konkreetse korda rikkunud tegelase (olgu tegemist siis kas alaealise suitsetaja, alkoholitarvitaja või muu teie arvates meie piirkonda sobimatu käitumisega).
Kui te tõesti ei julge enda isikut avaldada ja osutada konkreetsele pahategijale, siis igasugune info koos korrarikkujate kirjeldustega on politseile ikkagi oodatud. Teataja saab jääda soovi korral anonüümseks, aga see raskendab paraku tunduvalt politsei tööd korrarikkujate vastutusele võtmisel.

Usun, et ühiselt hoolides saame Kastani piirkonna taas rahulikumaks.

 

Ahti Viispert,
Haapsalu konstaablijaoskonna piirkonnavanem

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
20 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
hahaha
12 aastat tagasi

MUHTI

Ratastool
12 aastat tagasi

Mitu korda olen näind Uuemõisast kooli poolt Konsumi poe suunas pimedal ajal liikumas ratastoolis invaliidi. No las liigub, aga ta sõiduteed pidi kulgeb ja ühtki helkurit ja tuld küljes pole, ise selline väike ja madal. Mõni sohver ei pruugi märgatagi. Eile vaatasin, kuidas autod tast mööda vurasid. linnaliini buss tegi kah sellise äkk manöövri. Samas seda tänavat koolis käivad noored bemmi nokad, kapuutsid peas kiirendusrajaks kasutavad. Soh sai ära öeldud vähemalt. Kas keegi miskit ette võtab, eks aeg näitab.

Tont.
12 aastat tagasi

Kahju,et politsei on nii arg ja ei julge eravärvides autoga patrulida. Üks variant: nähes läbustavaid,lärmavaid noori,tuleb minna sõbralikult,erariides ligi ja veini pakkuda. Millesse on lisatud natuke kõhulahtistajat….

Sander Pätt
12 aastat tagasi

Ei mind ment kätte saa. Siiani pole keegi neist autost välja viitsinud tulla, et mind Kastani metsavahel taga ajada. Seal kus lõpeb asfalt, lõppeb ka Haapsalu politsei tegevuspiirkond.

joks
12 aastat tagasi

päris vahva oli ka niiumbes kuu aega tagasi tammes akna pealt vaadata haaspalu politsei üliprofessionaalseid töövõtteid eelpool mainitud “pätikarja” püüdmiseks.. üle muruplatside sõitmine, tugevate prozhektoritega allkorruste akendest üliaeglaselt möödasõitmine (seda kell 1 öösel, ime et sireeni tööle ei pannud) ja teenistusauto kõrval käte laiutamine on vist kõik, mida neile politseikoolis õpetati. päris hästi kulutatakse siinmaal maksumaksja raha, eriti veel kui needsamad politseinikud pärast tühjade kongidega tagasi jaoskonda sõitsid.

andres auväärt
12 aastat tagasi

OLLES KOGENUD HAAPSALU KURITEGEVUST JA HAAPSALU POLITSEI MITTE MIDAGI TEGEMIST,KUTSUN ÜLES AVALIKULT KODANIKKE PÄTTIDE OHJELDAMIST KASVÕI OMAKOHTUGA,SEST HAAPSALU POLITSEI EI TEE MITTE SITTAGI. VIIMANE NÄIDE SEPT TUNGITI MINU RÕDULE PURJUS U.18A JUNTSU JA NÕUDIS ET LASEKSIN TA TUPPA ET TA SAAKS OMA KOJU MINNA SURUSIN JÕUGA TA VASTU SEINA JA SUNDISIN TA MINEMA TULDUD TEED,ÜLBITSEB SIIAMAANI,KUTSUSIN TOOKORD KOHE POLITSEI .MINU NÕUDEL TEHTUD ALKOTEST NÄITAS KODANIKUL1,6PROMILLI. SAABUS KOHALE KAIDO LUKK,MEES KES TEEB IGAÜHELE ALATI TRAHVI,EI OLE KUULNUD,ET SEE KODANIK OLEKS PIIRDUNUD HOIATUSEGA,JA KUULAKE NÜÜD……………..RÕDU ON AVALIK KOHT JA NAD EI SAA MIDAGI TEHA KUID TEGELIKULT ON SEE PARAGRAF 266.JA SEE TATIKAS… Loe rohkem »

Keegi
12 aastat tagasi

Võin öelda, et see isik polnud KINDLASTI üks nendest kellest Ahti Viispert halab.

olaf
12 aastat tagasi

Tuleb hakata ehitama koonduslaagreid. Kes sõna ei kuula – sinna okastraadi taha. Väga säästlik ja kasulik siin globaliseeruvas ühiskonnas. Toitumise, riided ja kütmise korraldab Punane Rist ja teised sellised abiandvad organisatsioonid. Need, kes veel ei ole okastraadi taga, peavad elama või liikuma üksi või kaksi. Lisaks on on neil ümber jala paigaldatud need võrud, mis annavad politseile teada kodanike liikumisest. Internet ja muu tegevus range kontrolli alla.

K
12 aastat tagasi

Eks siis kirjutan siia ka sellesamuse jora, mida juba laanlane.ee’s. Saate ka teada, kuidas lääne politsei tänapäeval käitub. Kuradi koomikute kari seal lääne politseis. Haapsalus mul ühel heal tuttaval tuli ükspäev erariietes ment juurde, võttis tal riietest kinni, tassis ta lähedal asuvasse poodi ja kutsus talle politseipatrulli. Mille eest, seda täpselt ei tea. Politseinik oli erariietes, ta ei näidanud töötõendit ega isegi esitlenud ennast politseiametnikuna, isegi ei rääkinud talle, mis toimub. Kinnivõtmise hetkel ei toimunud kuritegu. Kurat, kui midagi sarnast peaks minuga juhtuma, tervitab tolle pollari nägu kasteedis rusikas ja tanksaabas! Mina ei pea teadma, kes see tont on, kes… Loe rohkem »

M
12 aastat tagasi

Lihtsalt uskumatu, mida see politsei siinkandis viimasel ajal teeb. Täiesti õige jutt eelnevatelt, politsei tõesti end ei tutvusta, nagu seadus nõuab ja ka nende käitumine annab soovida. Ebaprofessionalne ahvikari. Ja muideks, kulla härra Viispert, sa peaksid vaatama, millega su enda tütar vabal ajal tegeleb. Tihti on teda näha kusagil nurga taga, koni ees ja plika käib pidevalt kuskil läbudel. Visata pilk korraks tema facebooki ja kohe on selge, millega tegeleb politseiniku tütar. Üpris valjusti pasundab, kuidas ta ennast ülenädala mäluauku joonud on.

Keegi
12 aastat tagasi

Ja peaks samuti ka mainima, et ega Ahti Viisperti enda tütar kah just mitte kõige korralikum pole. Kas ta tema kallal ka nimodi huiab? EI! Ning peaks seda ka mainima, et ükskord kaks politseiniku (üks nendest oli härra Viispert) lendasid täiesti lampi laivi, oma rohelise Subaruga, ise oleks peaaegu alla ajanud minu ja mu ühe sõbra. Ja lampi autost välja hüpates suruti enamus inimesed vastu seina, ilma, et end tutvustanud oleks…Samuti ka väntsutati täiesti lambist ühte inimest. Haapsalus on vähe selliseid politseinike kes ka ennast esmalt tutvustavad.. Kõige pealt mõelge iseenda peale (annaks tugevat rõhku härra Viispertile), siis hakake noorte… Loe rohkem »

Keegile
12 aastat tagasi
Reply to  Keegi

Aalikus kohas joomine ja alaealistel ka suitsetamine on teatavasti karistatav. Soovitan rohkem raamatuid lugeda ja õppida, et oma ülejäänud elu ei peaks kuskil poe taga “huiama”.

Keegi
12 aastat tagasi
Reply to  Keegile

Kallis inimene, kas see kahjustab sinu tervist kui mõni alaealine avalikus kohas suitsetab või joob? Kas sellega läheb sinul raha maha? Ei lähe. Nii, et miks see peaks üldse sind torkima?

K
12 aastat tagasi
Reply to  Keegi

Kuulsin ka seda juttu, et hiljuti oli Haapsalus politseinik lubanud kellegile lõuga sõita. Uskumatu.