0

Statistikaamet: praegu on parim aeg e-rahvaloendusel osalemiseks

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Statistikaamet soovitab osaleda e-rahvaloendusel juba praegu ja mitte jätta toimingut jaanuarikuu lõppu, kui suurenev osalemiskoormus võib ankeedi täitmise aeglasemaks teha. Kahe nädalaga on e-rahvaloendusel saanud kirja juba üle 310 000 inimese.

„Praegu on väga hea aeg e-loendamiseks, sest täitmiskoormus on väike ja loendus peaks seepärast päris kiiresti minema,“ rääkis statistikaameti peadirektor Priit Potisepp. „Kindlasti ei tasu oodata jaanuari viimaste päevadeni. Siis avastavad paljud inimesed, et soovivad osaleda rahvaloendusel ikkagi internetis ja täitmine võib suure koormuse tõttu olla aeglasem.“

13. jaanuari keskpäeva seisuga on e-rahvaloendusel täidetud isikuankeedid 311 219 inimese kohta, mis on ligi 24% Eesti eeldatavast rahvaarvust. Protsentuaalselt on enim loendatud Tartumaal ja Harjumaal (27%) ning Järva-, Hiiu-, Pärnu- ja Raplamaal (24%).

Läänemaal on loendatud 5678 inimest ehk 23% maakonna rahvaarvust.

Loendatud inimeste arvu maakondade kaupa leiab rahvaloenduse veebilehelt. Loenduse edenemise statistika uueneb kord tunnis. Arvestama peab, et veebilehel avaldatud tabelis kajastuvad ka topelt loendatud inimesed. Andmed korrastatakse pärast loendust andmetöötlusel ja iga inimene läheb arvesse üks kord.

Internetis saab loendusankeedi täita rahvaloenduse veebilehel kuni 31. jaanuarini. Rahvaloendusel saavad enda kohta ankeedi täita kõik üle 15-aastased Eestis püsivalt elavad inimesed, laste eest täidavad ankeedi nende vanemad või hooldajad.

E-loendusel osalemise käigus tekkivate küsimustega saab pöörduda rahvaloenduse klienditoe poole klienditugi@stat.ee või telefonil 625 9100. Klienditugi töötab iga päev kell 8.00-22.00.

Eestis kestab rahvaloendus 31. märtsini. Esimese kuu jooksul (31.12.2011–31.01.2012) saavad Eesti alalised elanikud vastata küsimustikule internetis. Neid, kes e-loendusel ei osale, külastavad ajavahemikus 16. veebruar – 31. märts 2012 rahvaloendajad.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz