Päästeameti soovitused turvaliseks aastavahetuseks

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Päästeamet tuletab meelde, et aastavahetusel õue ilutulestikku vaatama minnes tuleb toas küünlad ära kustutada ja ilutulestikku kasutada vastavalt juhendile ning kaine peaga.

Enne aastavahetuse pidu kontrolli suitsuanduri testnupu abil, kas kodus olevad andurid on ikka töökorras — nii on uut aastat kindlam vastu võtta.

Tulekahjudes hukkumise peamiseks põhjuseks on endiselt sigaretiga magama jäämine ja hoolimatus lahtise tule kasutamisel.

Õue ilutulestikku tegema minnes jälgi kõiki ohutusnõudeid, mida pürotehnika tootjad kasutusjuhendis välja on toonud. Ilutulestiku rakett aseta lagedale väljale kindlale alusele. Kindlasti ei tohiks läheduses olla inimesi, autosid ja hooneid. Rakette ei tohi lasta rõdult, aknast või käest. Jälgida tuleks, kuhu rakett on suunatud, et see ei lendaks inimeste poole, katusele või aknasse.

Põhjalikud ohutusnõuanded pürotehnika kasutamiseks on kirja pannud Tehnilise Järelevalve Amet: http://www.tja.ee/juhend-ilutulestiku-tegemiseks.

Päästeamet soovib kõigile ohutut aastavahetust!

Martin Vallimäe,
päästeameti pressiesindaja

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments